Vad är det här för vinter egentligen?

I dag var jag alltså i Jättendal och red Lusse igen. Det är i slutet av november och jag blev varm av ridturen och Lusse som är klippt i början av oktober svettades floder. Marken var mjuk och sviktande och vi både travade och galopperade friskt på såväl grusvägar som stubbåker. Helt galet så här års!

Lusse var i alla fall fin. Jag upplever att han alltid är bättre att rida ensam än i sällskap. Han är jättesnäll att rida ut med andra hästar men han är inte lika fokuserad på mig då. Tittar gärna lite på vad den andra hästen gör. Inte så mycket pga att haka på eventuellt bus utan mer för att han är rädd att bli sparkad/trängd tror jag. I och med att han var hingst så länge har han ju gått både rätt mycket ensam samt även med andra större och äldre hingstar och åkt på en del stryk i hagen som liten, så han litar inte riktigt på andra hästar i alla lägen.

Jag har för övrigt fortfarande stalldörren öppen en liten bit om nätterna, för annars blir det för varmt och fuktigt där inne. Helt galet så här års men hästarna trivs bäst då det bara är nån-några plusgrader inne. Mitt nya stall är välisolerat och tre hästar värmer en del. Vi har ju ventiler och utlopp i taket men det ger inte så mycket verkan om det är vindstilla. Vi ska sätta in en fläkt, det är fördraget el för den. Men jag har inte bestämt mig riktigt för vad jag vill ha och vad den får kosta. Nån som har några tips?

Annars är väl veckans höjdpunkt den stundande Stockholmsresan. Mamma och jag åker dit fredag morgon och kommer hem sen lördag kväll. Det blir Globen och även en sväng på stan för julklappsshopping. Ska bli ett skönt avbräck i vardagen.

26 nov 2012