Nuvarande hästar:

 

STOLPLYCKANS LUCIDOR

f 2007

e Furubäcks Io 210

u Magda Unik 3331 (e Dalar 154)

Fullständig stamtavla finns här: http://www.blabasen.se/sh/SokHast?a=visa_hast&id=276671

Lusse köptes in som treårig grundriden och inkörd hingst. Hos oss har han kastrerats och utbildats. Han har placeringar till och med regional LA dressyr som stor häst och WE LB. Lusse har prestationsmedalj silver och guld i dressyr och brons och silver i WE. Lusse har startat Msv C dressyr på över 63%.

Lusse är extriörbedömd med upp till 43 poäng reserv BIS och har fått guld de tre tillfällen vi visat honom.

Lusses pappa Io är A-preimerad och tävlad framgångsrikt i hoppning och dressyr. Hans mamma Magda var trea på riksutställningen i Vetlanda och samtliga av hennes avkommor har varit klass ett eller högre. Magda är ELIT-premierad. Morfar är den ELIT-premierade legenden Dalar som är visad med 46 poäng (10-10-8-8-10) -en av Sveriges bästa Fjordhingstar någonsin.

 

260121-10150246960332074-1593102-n1.jpg 

THEMA'S TINGLA

f 2011

e Ingvar Halsnaes 242

u Björkhems Tara 3280 (e Alexander Lukas 183)

Fullständig stamtavla finns här: http://www.blabasen.se/sh/SokHast?a=visa_hast&id=370228

Tingla köptes in som åring. Hon har en underbar personlighet där trygghet och livsglädje blandas med ett stort mått energi. Planen är att Tingla främst ska tävlas i dressyr och körning och användas i avel. Tingla är redan som 5-åring tävlad med placeringar i dressyr samt godkänd avd B körning. 

Tinglas pappa Ingvar fick ett inofficiellt gångartsdiplom på treårstest. Han vann bruksprovet det året han visades och är i dag B-premierad. Han är tävlad i både sportkörning, bruksridning, brukskörning, hoppning och dressyr. Jag har haft förmånen att ha honom på foder och tävlat honom med fina resultat tom LA dressyr som stor häst. Ingvar har prestationsmedalj silver och guld i drsesyr. 

Tinglas mamma Tara är A-premierad, Reserv best in show på Riksutställningen i Vetlanda med 44 poäng och mor till två godkända hingstar, Tecumseh och TheMa's Borromir.

Tinglas morfar Alexander Lukas är ELIT-premierad.

Tingla är visad med klass 1: 8-8-7-8-8 = 39 poäng som 3-åring och stamboksfördes med 8-8-8-8-8= 40 poäng 2017. Tingla har en avkomma e Fjelltor 303: Långdansens Viva.

 

STOLPLYCKANS QHARMA

Qharma är född 2012 och en helsyster till Lucidor så det går att läsa mer om hennes härstamning ovan.

Efter att ha mött Qharma i fölhagen på Stolplyckan kunde jag inte släppa henne. Jag köpte Qharma då hon var 8 månader och tog hem henne då hon var strax under 1 år.

Qharma är en häst som älskar mys och uppmärksamhet, hon är en riktig prinsessa som trivs då hon får vara i centrum. Hon har mycket motor och rör sig fint i god balans och har stor utstrålning. Qharma är grundutbildad i dressyr och hoppning och rör sig härligt och har en fin ridbarhet. 

Qharma fick diplom på sommarpremieringen som 3-åring med 42 poäng och blev näst bästa treårssto i Vetlanda med samma rad 9-9-7-9-8 = 42 poäng. 

Planen för Qharma i framtiden är att hon ska tävlas i dressyr samt användas i avel. Qharma är dräktig med Ingvar Halsnaes 242. 

  

BELLA HALSNAES 

född 2016

e Ørjar EFJH 690

u Sanna Halsnaes D 12123 

Fullständig stamtavla finns här: http://www.blabasen.se/sh/SokHast?a=visa_hast&id=497476

Bella är uppfödd av Sören och Vibeke Juellund, Danmark. Jag köpte henne fem månader gammal och tog henne de 150 milen hem.

Ingvar Halsnaes är hennes morbror och Bellas mormor är ju Tinglas farmor så de är alltså kusiner. Bella är femte generationen Halsnaes ston med den flotta linjen av Angelique Halsnas - Henna Halsnaes - Denna Halsnaes - Sanna Halsnaes före henne själv. Mamma Sanna Halsnaes är kårad med 9 i helhet + medalj. Även mormor Denna Halsnaes är kårad med 9 i helhet och medalj. Denna har varit årets sto i Danmark 2000 och 2003. Morfar Rånn FJH744 är född i Norge och är även han kårad med 9 i helhet och bl.a. 10 på typ. Sanna har sex helsyskon däribland godkända hingstarna Njord Halsnaes FJH765, Optimist Halsnaes FJH­S768 som tävlar väldigt framgångsrikt i dressyr. 

Far till Bella är den i Danmark välkände Örjar EFJH690 även han en norsk hingst som är upptagen i ELIT­stamboken i Danmark p.g.a. sin goda förvärvning. Örjar är kanske framför allt känd som en gångarstsförbättrare, då hans avkommor i stor utsträckning bl.a. ärver hans flotta trav, vilket även lilla Bella gjort. 

Planen är att Bella ska användas till dressyr, körning och avel i framtiden. Vi har precis börjat lära känna varandra och Bella är en härlig personlighet, mycket social och med en härlig energi och fokus sin unga ålder till trots. 

 

 LÅNGDANSENS VIVA 

född 2017

e Fjelltor 303 

u TheMa's Tingla 

Fullständig stamtavla finns här: http://www.blabasen.se/sh/SokHast?a=visa_hast&id=489190

Fjelltor är en norsk 1 premiehingst som är godkänd i Norge, Sverige och Danmark. Han betäckte i Norge t.o.m 2014, i Sverige 2015 och 2016 samt i Danmark 2017. Han är visad med 44 poäng i Sverige. Här kan man läsa mer om hans norska avkommor: 

http://www.nhest.no/Andre-elementer/Sok-etter-hestkusklop/Sok-etter-hest/?modus=2&rase=2&search=fjelltor 

Vivan är startskottet på Långdansens fjordhästar då hon är den första uppfödningen som fått stuterinamnet. Vivan är en charmig och social fölunge som precis som sin mor har mycket energi och utstrålning. Hon är visad med 8-7-8-8-8 = 39 poäng på sommarpremiering som föl. Planen är att behålla henne och hon ska användas till avel, dressyr och körning.