Nordfjordeid och domarkurs

Lite ljusare känns det denna vecka. Vädret är bättre och jag har haft en härlig helg i Hudiksvall i dressyrens tecken på årets fortbildningskurs för Msv C-domare. Vi har förutom genomgång av lite nyheter för året mest jobbat praktiskt vilket är toppen då vi på den här nivån dömer väldigt mycket ensamma. Det var spännande att se de nya Msv C-programmen uppridna live för första gången.

Vi har även hunnit med att boka stuga i Norge för i år ska drömmen att besöka hingstpremieringen i Nordfjordeid äntligen bli verklighet! Det blir Linda, Helena, Marlene och jag som åker. Jag kommer även att åka ner på SFF:s årsstämma i år så det är en del att planera inför dessa resor. Jag tror att 2018 blir ett spännande år i Fjordhästens tecken.

Qharma lyckades trampa av sig en sko förra veckan. Eftersom det bara var 1,5 vecka kvar fram till Glenn ska komma och dra av henne skorna och verka henne inför mammaledigheten lät jag det hela vara efter att ha konstaterat att hoven såg fin och hel ut. Så efter onsdagens promenad har hon endast gått i hage. Jag har lagt lite mer tid på att putsa av henne päls, hon fäller i massor, samt frisera henne. Om jag jämför med den förra dräktigheten är hon mycket mildare i humöret denna gång. Hon tycker verkligen om att blil ompysslad. 

Viva har visat att hon är sin mors dotter genom att tycka att nu är det dags att hitta på nåt. Vivan är stor nu och vill ha utmaningar i livet. Så vi har varit ute på två korta promenader till grannen samt lekt lite på gården med start, stopp, flytta. Hon är så lik Tingla att det är löjligt. Snabb både i kropp och knopp, en stark tro på sig själv, full av energi men man kan leda henne med lillfingret. Bästa sortens häst med andra ord. Några bilder kommer här:

Tingla fick bara jobba hemmavid förra veckan - fyra ridpass efter vägen och en promenad. Årsdebuten på dressyrbanan närmar sig, tolv dagar kvar, så denna vecka blir det en ridhusresa för att trimma lite programdelar. Men jag känner mig lugn i maggropen. Tingla sju år är en trygg häst som går i en stadig form med härlig energi. Hon ger en grym ridkänsla och jag ser fram emot att få tävla tillsammans med henne i år.

För Lusse innebar förra veckan ingen rast och ingen ro. Jag var och red ut honom i Jättendal två gånger, red honom i ridhuset på SRK en gång, Helena red ut honom en långtur också promenerade mamma honom tre dagar. Inte en enda vilodag med andra ord men det verkar vara ett vinnande koncept för han känns riktigt bra. Jag tror att detta med att gå mycket konditionsjobb efter plogade vägar passar honom perfekt. Hans årsdebut går inte förrän i slutet av april så finliret av programdelar får vi ta lite senare.


Lusse och Helena i lördags 

Bella har bara gått i hagen och varit söt samt blivit borstad och friserad i stallet. Jag ser fram emot våren så vi kan ta tag i tömkörningen igen. Sen får vi se hur långt vi kommer i år, om hon hamnar i vagn eller inte. Många roliga planer, nu ska vi bara igenom denna vintern sen så…

 

19 feb 2018