Mot vårens tävlingar!

I helgen har jag och Lusse ridit för Mats. Eftersom jag bara hunnit sitta på honom en gång sen jag åkte av hade jag inga förväntningar på träningen alls. Jag ville bara hitta en bra känsla.

Mamma kom med Lusse i ganska god tid före träningen så jag skulle hinna gå med honom en stund innan jag satt upp och eventuellt longera om han kändes spänd. Men han var precis som vanligt. Ingen reaktion då jag satt upp heller. Skönt! Jag sa till Mats att jag bara ville jobba med att hitta en bra känsla så på lördagen arbetade vi med grunder. Fokus låg mycket på formen, att han ska komma fram med nosen lite till och hitta flödet genom kroppen. Övningsmässigt red vi i traven en del sidvärtsjobb på både volten och diagonalen. Jag ska tänka som trappsteg, några steg åt sidan och så några framåt. Detta för att ha koll på yttersidan och bjudningen hela tiden. I galoppen jobbade vi med min sits och inverkan och lite öppnatänk. Ganska fräscht tempo genomgående i passet.

På kvällen öppnades anmälan till den tävling jag tänkt årsdebutera på så jag passade på att anmäla. Lusse anmäldes till en Lätt A per dag, LA.3 på lördagen och LA.4 på söndagen.

Till söndagens träning hade jag lärt mig det nya Lätt A.3 och skrivit ut programmet åt Mats och bad att få träna på det. Vi red först det i delar och sedan i sin helhet. Det här är ju bra mycket svårare än något program jag ridit på Lusse förut. Men det gick mycket bättre än jag trott för att vara första gången jag red igenom det. Nu har vi sju veckor på oss att fila på detta.

Jag och Lusse rider igenom programmet för första gången: http://www.youtube.com/watch?v=sRavsaLmEkM&list=UUEEUS2VHKxdjczxGrvSlG3A&index=1

Gör om och gör rätt på bågen i höger förvänd: http://www.youtube.com/watch?v=5Ejv09XMmD4&list=UUEEUS2VHKxdjczxGrvSlG3A&index=2

Jag har som mål att kvala själv till Fjord-SM även om jag vunnit två av tre kval i DGFF då jag inte vet om jag kan delta i det tredje ännu. Vårarna brukar vara uppbokade så det är inte säkert att klubbens uttagning passar in i schemat. Jag blev i alla fall rejält laddad av helgens träning! På onsdag möts jag och Lusse igen då mamma trailar honom till ett ridhus här i stan. Sen ska jag prova att rida ut honom i helgen om vädret är okej.

21 jan 2013