Många järn i elden

...har det varit den senaste veckan. Som vanligt i terminsslut är det lite kaos med alla restuppgifter som kommer in och ska rättas, betyg som ska sättas, nationella prov som ska föras in statistik på osv. Därtill hade min hemmaklubb regional/nationella dressyrtävlingar i dagarna tre i helgen så jag har varit på Färsta för att bygga staket onsdag samt jobba på tävlingarna som en av tävlingsledarna fredag och lördag. Som om inte det vore nog så var jag även upp till Brunflo och dömde en lokal dressyrtävling för häst i söndags. Behöver jag tillägga att jag längtar efter lite semster nu?

Här hemma händer det också saker. Ridbanebygget har påbörjats. Det kommer att bli en paddock på 20 x 40 m. Ska bli så skönt att ha en bana hemma!

För att återgå till söndagens dressyrdomaruppdrag så är jag jätteglad att så många anlitat mig i år. I dag fick jag förfrågan om ytterligare ett uppdrag i augusti som jag tackat ja till. Ska bli kul att göra ännu ett Jämtlandsbesök och få döma på min gamla hemmaklubb!

Hästarna gick på lite lågfart förra veckan. Lusse red jag ut i skogen en dag och mamma red ut honom tre dagar. Jag fick idel positiva rapporter från henne om detta. Härliga Lusse! Nu startar hans uppladdning mot SM så smått med att jag denna vecka tar ett trimpass och ett konditionspass ute och mamma får tillgång till honom resten av veckan för skogsrundor. Veckan därpå trappar vi upp lite med två trimpass med mig, ett konditionspass med mig och några uterundor med mamma. Ett av trimpassen blir dessutom träning för instruktör på en för Lusse ny klubb. Nyttigt med miljöträning även om han aldrig brular bekymra sig om att han är på en ny plats. Veckan därpå kör vi samma upplägg och sen är vi inne på SM veckan där det ser ut som vi åker redan på onsdag.

Shira gick också bara i skogen förra veckan. Två pass med mig på ryggen, ett på töm och tre som handhäst. Mirang gick också fem pass i skogen. Popcornen fick bara vara häst och leka i hagen. De sov inne fredag natt på grund av ihållande regn, annars har de sovit ute. De verkar trivas jättebra med det. De är dock uppmärksamhetstörstande värre och vill helst att man ska komma ner och prata med dem och klia dem flera gånger om dagen. Ingen risk att de blir förvildade på betet i alla fall! Den här veckan ska vi försöka få till en promenad med dem igen. Tingla ska nog få ha på sig tömkörningsgjorden det passet dessutom. När banan är klar ämnar jag ta tag i hennes inkörning lite mer.

Den här ridveckan inleddes på bästa sätt med ett besök av Victoria så vi tog en runda till Norafors och galopperade bort lite gräsmage på Shira och Mirang. Nu är det dessutom bara två arbetsdagar kvar av vårterminen och sen stundar en lång härlig semester.

Glad sommar till er alla!

17 jun 2013