Långdansens Fjordhästar - hela gänget

I det här inlägget tänkte jag att jag skulle presentera alla personer som figurerar i bloggen på olika vis, som hjälper mig och är del i team Långdansen på sitt sätt. 

Moa Belin 

Gymnasielärare till yrket, dressyrdomare på fritiden. Har även en del träningar i dressyr, tömkör hästar i utbildningssyfte och har ibland någon utbildningshäst inriktning dressyr/grundutbildning här hemma också. Har haft egna hästar sedan 1988 och fjordhäst har funnits i familjen sedan 1989. Jag har genom åren själv haft främst SWB. Min första egeninköpta Fjordhäst är Tingla som jag köpte 2012 och sen 2016 är det fjordhäst för hela slanten. 


Mikael Westman
 

Min sambo sedan 2010. Hade ingen hästvana då vi träffades men gör nu det mesta utom rider. Alltid positiv och lösningsfokuserad. Saknas det en box så bygger han en. Har följt med mig på diverse äventyr, det största var väl då vi hämtade Bella i Danmark. Har funnits där och matat Vivan då hon inte fick dia för Tingla, tagit hand om hästar och stall då jag rest bort, promenerat hästar, varit groom. Helt enkelt varit min livskamrat i alla lägen. 


Amanda SjökvistVårt samarbete startade våren 2014 då Tingla skulle ridas in och hon deklarerade tydligt att hon tyckte matte var lite för tung. Då fick Amanda rycka in och när Tingla stärkts började även jag rida succesivt. 3,5 år senare är Amanda fortfarade en del av teamet. Hon har hjälpt mig att rida in Qharma. Hon har hoppat in Tingla och Qharma samt hopptränat Ingvar. Hon har tävlat Tingla i klubbtävling i hoppning samt lokal dressyr. Hon har tävlat Ingvar i lokal hoppning & dressyr samt SM i hoppning. Hon har tävlat Lusse i lokal hoppning. Hon har varit min groom på två SM. Men framför allt har hon hjälpt mig alla de där vardagspassen. Utan Amanda kan jag ärligt säga att Qharma inte varit den ridhäst hon är i dag. Det har varit fantastiskt att ha ridsällskap och få befästa bjudning och trygghet ute i naturen i sällskap. Jag hoppas vi kan fortsätta detta samarabete i många år framöver även om Amanda i dag har en egen Fjordhäst i form av Vidar. Amanda har en väldigt fin känsla för häst och ridning och är orädd och balanserad dvs den perfekta unghästryttaren. 


Helena SjökvistMin kollega och Amandas mamma. En av de klokaste människor jag känner. Ett fantastiskt stöd både i lycka och sorg. Följde med mig på det stora NM-äventyret i somras - ett gemensamt minne för livet. Sen i höstas dessutom medryttare på Lusse. 


Marita BelinMin mamma, tillika Lusses ägare. Har genom åren groomat, kört hästar och varit behjälplig på alla sätt och vis både då det krisat och i vardagen. Mamma har ägt Fjordhästarna Gulette, Champinjon 2882 och Stolplyckans Lucidor. Vi har delat Fjordhästarna sedan 1989 och jag hoppas vi kommer kunna göra det ett tag till. 


 Ingrid Nyström
 
Min tränare sedan 2013. Följde med på SM i somras som coach och är en av Lusses största fans. Väldigt skicklig på detaljerna och min sits och inverkan har förbättrats avsevärt tack vare henne. En stor trygghet att ha som vardagstränare och har med åren även blivit en vän. 


Andra som kan glimta förbi är:
-Olle Belin, min pappa. Är en klippa när det gäller att åka och hämta ensilagebalar och annat som ska hem till gården. Har varit med i bygget av stallet och bygger nu även nya stallet/garaget tillsammans med min bror. 
-Min hovslagare sedan 2004, Glenn Nilsson. Noggrann, kunnig och bra med hästarna. 
-Gunnar Rangul som brukar vaccinera samt sköta tandvården på hästarna. Även han noggrann, kunnig och väldigt duktig på att ta hästarna. 
- Mats Eriksson, gästande tränare på SFRK som jag ridit för sedan 2011. Mats kan konsten att sätta fingret på det man bör utveckla men gör det alltid i positiv anda. Utöver det har han fantastiska liknelser som gör att man verkligen förstår. 

Tillsammans är vi starka! 


Helena, jag, Amanda & Ingvar 

 

5 nov 2017