Energi

Just because it’s black in the dark doesn’t mean there’s no color

När det händer dåliga saker tror jag att det är viktigt att fokusera på det som faktiskt är bra. Ladda sina batterier i det som bygger och inte söndrar. Inte fastna och älta det dåliga. För det finns alltid bra saker i tillvaron. För min del är det bl.a. min fantastiska sambo. Han kan verkligen konsten att se igenom det grå och gå mot ljuset i alla lägen och det smittar av sig.

Andra bra saker är knattarna. Jag har pysslat ganska mycket med dem i veckan. Speciellt Qharma uppskattar det. I går fick hon testa min halloweenutstyrsel:

Hon har växt ikapp fronten med bakdelen ganska väl just nu och är i mina ögon en riktigt snygg åring. Jag hoppas hon behåller den här fina långbenta typen hon har som vuxen. Med hennes fina gång och utstrålning tror jag att jag kommer att få mycket glädje av henne på dressyrbanorna.

Shira och jag har promenerat ca 45-50 min varje morgon. Man kommer ganska långt på den tiden med en häst som har bra skritt kan jag meddela så det är bra motion för även mig. Hon är otroligt snäll att promenera. Jag går med henne i grimma och grimskaft och hon följer mig i princip som om hon vore lös. Hon reagerar inte heller på den ganska tunga trafik som går här. När hon varit ute på sin promenad står hon även lugnt och nöjt i sin lilla hage så jag ska försöka fortsätta med detta även nästa vecka då det är vanligt jobbschema. Denna vecka har ju varit lite lugnare då skolungdomarna haft lov och vi lärare jobbat med lite annat.

Shiras ET var här i torsdags och checkade igenom henne. Han var ganska säker på att hon gått omkull då hon hade en del spänningar i vänster bog och framben men i övrigt var fin och jämn. Hennes tidigare problematik bak verkar helt försvunnit, hon är jämn och har inga spänningar där vilket känns bra för då har träningsupplägget fungerat som det ska. Shira fick massage och ultraljudsbehandling. Sen fick jag tips på hur jag själv kan massera henne med linement för att hjälpa henne ytterligare.

I dag har jag varit och ridit Lusse. Det var fem dagar sen jag red sist så det var lite extra kul att klättra upp på Lusses rygg. Han var alert och fint mellan hjälperna nästan direkt. Vi red en ganska intensiv runda på en timme i Vik så Lusse var svettig trots att han är klippt då vi kom tillbaka. Jag jobbade med att lossa nacken och att jag ska komma ner på höger sittben ordentligt. Han gör nu helt okej träningsmässiga öppnor åt båda hållen. Eftersom han var så framme för skänkeln lekte jag även lite med kadensen i traven och han var jätteduktig. Jag tror faktiskt det kommer att gå att lära honom piff och puff för hobbybruk i framtiden. Sen jobbade vi mycket med galoppen. Många fattningar och att han ska sitta ordentligt i dem men han fick även gasa på lite mellan varven för att han inte skulle få mjölksyra. Jättefin Lusse i dag! Vi ses igen på söndag då Victoria följer med mig till Jättendal och sällskapar på Patinas rygg.

I övrigt funderar jag lite på kommande sadel för Tingla. Childericen ligger bra på henne men jag vill helst inte sitta in henne i den, med risk för att få repor etc. på den. Jag köpte ju en Globus Esperanza till henne som låg bra. Den var helt okej på Shira också så jag provred den på henne ett par gånger för att bilda mig en uppfattning om sadeln. Jag gillade den inte alls för egen del tyvärr, den var hård, hal och platt att sitta i. Så den har jag sålt och står nu på ruta noll igen. Har du tips på sadel till bred och platt rygg? Bör vara en hopp eller allround mot hopp med rejält med knästöd. Och ska passa en rumpa som är bortskämd med att rida i sofforna Childeric och Amerigo.

1 nov 2013