Den där Bella

Den där Bella, hon har nåt extra. Vi är inne på tredje veckan av motion efter vintervilan och det är kul att vara igång med henne igen. I måndags tog vi oss en promenad/joggingtur. Det är så lätt med Bella. Vill jag att hon ska trava räcker det att jag "stampar i" och hon börjar trava samtidigt som jag börjar springa. Hon följer min takt perfekt, jag behöver aldrig ta i henne för att bromsa eller driva. Bilarna som ibland kör nära, stänker upp snö eller har hoppande släpvagnar efter sig tar hon ingen notis om. Hon är ju med mig. 

Nästa pass blev på fredagen. Efter lite framskitt linade jag henne med longeringshjälpen i alla gångarter på ridbanan. Det spricker alltid upp ett leende när jag jobbar med Bella. Hon är så fin och vi har framtiden framför oss. 

I går var Amanda och Helena här på julfika så jag passde på att få med mig Amanda ut i skogen på Bellas rygg tillsammans med mig och Tingla. Det där leendet satt nu på Amanda. Bella jobbade i trevlig form i alla gångarter, tog båda galopperna. Allt vi gjorde innan vilan finns kvar. 


Bella 9 månader 

Tingla mår bra igen efter vaccinationen. Det tog fem dygn innan alla symptom klingat ut. Den här veckan har hon gått lite på halvfart. En längre uteritt ihop med Qharma, en kortare ihop med Bella och en skritt-runda ihop med Qharma. 

Qharma har förutom de två passen med Tingla gått ett riktigt bra pass på ridbanan samt en ensam uteritt där vi slogs med alla grenar som vikt sig över stigen av snötyngnden och sedan frusit fast där. Snälla Micke har nu ryckt ut och sanerat stigen från bråkiga träd så nu går det att galoppera där igen! 

Lusse har gått tre uteritter med mamma, en uteritt med mig och ett kanonpass med bommar och småhinder i ridhuset. Båda passen med mig låg fokus på galoppen. Det är den som måste bli stark, kvick och bärig. Lusse tycker det är helfestligt att vi har så mycket fokus på galoppen. Mycket roligare att jobba den än travskolor tycker han! 


Lusse efter Camillaträningen förra helgen

Vivan har med all önskvärd tydlighet visat att hon också vill vara med och jobba den senaste tiden. Så i fredags fick hon faktiskt det, vi tog ett pass på banan med longering och ledarskap. Vilken trav hon visade upp! Det börjar närma sig uppsittning på henne. Jag är rätt säker på att det kommer vara odramatiskt, precis som med hennes mor. Tack alla som engagerade sig och tänkte till i mitt förra inlägg, det är alltid bra att se saker från olika synvinklar. Jag har en plan men den kan ju av olika skäl förändras. 

Just nu är jag nöjd över att ha en lång julledighet framför mig där jag kommer hinna med alla fem lite extra. Det är väl just därför jag känner att det på sikt måste till en förändring. Jag vill att alla hästar i mitt stall ska fylla en funktion och att jag ska hinna ge dem det jag vill. Men det är ett lite senare problem, just nu råder julefrid. Ha en härlig julhelg allihop! 22 dec 2019