Att se bra ridning -en motivationsfaktor!

I dag har jag varit på Färsta hela dagen. Atari som jag hade ett par veckor på utbildning i somras skulle till stan med sin matte Linda och tävla så jag erbjöd dem att komma dan före och sova över. Alltid kul att ses! Det tyckte nog Qharma också, hon har saknat sin pojkvän tror jag. Ingen av hästarna gjorde för övrigt nån affär av att Atte kom in i stallet lagom till nattning i går kväll. "Jaså är du här igen, kul!" såg de ut att säga. Inte ens Shira som annars är känslig för förändringar gick upp i varv. Atte fick i alla fall jobba ett litet pass på banan i Gåltjärn i går kväll. Först fick jag äran att sitta upp och checka av honom. Kul att sitta på hans rygg igen! Jag varvade motorn lite och petade in högerbogen och sen fick Linda sitta upp. Då såg han jättefin ut! Vilken skillnad på dem som ekipage jämfört med i våras. Så det kändes som oddsen för en bra ritt var goda. Den känslan fortsatte då jag såg dem värma. Riktigt fin och stadig Atte som var framme för hjälperna. Men då de kom in i ridhuset dog han lite. Rätt så typiskt då de inte har så mycket rutin och blir spända att de istället står emot och blir tröga. Jag tycker i alla fall att Linda red bra under förutsättningarna och ser fram emot att följa dem nästa år!

Linda och jag fikade och kollade klart på klassen innan de for hemåt igen. Jag stannade kvar och var bisittare i en Msv C.2. Alltid nyttigt, inte minst att känna att man är eniga om betyg och kommentarer, det ger en trygghet att man är ganska rätt ute då man dömer själv. Efter en lunch var det dags att jobba lite för mig, jag var räknare i Msv A.1. Jättekul att få se så pass många fina och stabila ritter på den nivån. Jag blev jätteladdad att ta mig vidare. Jag vill också sitta där i en snygg frack och rida piruetter och serier på Shira en dag. Vi har lång väg dit men det känns verkligen som det lossnat för oss och att det inte är en omöjlighet längre. Med Ingrid positiva energi och känsla för detaljer hoppas jag vi sätter bytena i vinter. Sen är det styrketräning som gäller, Shira måste orka sitta mer för att ta sig runt en Msv B med äran i behåll. Så i vinter ska det bli mycket klättring och basjobb. Den enda vägen är uppåt!

Denna vecka trimmade jag ju för Ingrid i måndags. Sen fick Shira vila tisdag och onsdag var vi ute och klättrade, travade och galopperade i skogen i Norafors. Det är så roligt att rida ut henne nu då det funkar så bra. I torsdags trimmade Johanna henne på banan i Gåltjärn. Då var Shira magisk. När jag ser henne sån här, avspänd, balanserad, nöjd blir jag alldeles varm. Jag är så himla glad att hon blev kvar hos mig trots allt. Jag minns vad Johanna sa till mig i fjol då allt bara gick åt fel håll. "Det bästa är att då allt skitit sig så vänder det till slut" och det har det gjort med råge nu. Jag har jobbat så mycket med rent basjobb och nu kommer utdelningen. Även om det kanske inte kommer sitta på en tävling då spänningar och nerver kommer in är grunden i henne så otroligt mycket bättre än i fjol. I går fredag skrittade vi ut en sväng och i dag har jag trimmat igenom henne lite lätt på banan här hemma. Jag var även om jag var trött full av motivation då jag satt upp. Och Shira levererade. Nu gäller det bara att jag inte tappar ridningen i morgon. Johanna och jag gör en start var på henne, håll tummarna!

Johanna och Shira, ett fint hoppekipage och numera även ett fint dressyrekipage

Lusse har gått i skogen med mamma tre pass i veckan och det har gått prima. I fredags körde mamma in honom till SRK och jag trimmade igenom honom. Efter att jag berättat för honom att det var jag som satt på i dag och att då får man inte leka Fjordpråm så bestämde han sig för att det var lika bra att vara Guldkillen istället. Jättefin var han, riktigt igenom i kroppen i traven och galoppen är fin så länge han orkar. Han behöver mer styrka för att orka sitta ihop helt. Nu är fattningarna super och även galoppen ca 10-20 m, sen finns det en tendens att saker och ting blir läääängre och lääängre men vi jobbar på det. Red igenom programmet och det kändes riktigt bra. Hoppas ta SM kval nummer två med honom i morgon!

Knattarna har inte gjort så många knop sen i måndags. Tingla och jag har varit ute och joggat en dag bara, runt sandtaget. Jag har dock haft dem på gången en stund varje dag för pyssel. I torsdags friserade jag och mätte dem även. Qharma är 136 cm i mkh och 140 cm över korset och Tingla 138 både i mkh och över korset.

Avslutar med en bild på Qharma som fölunge. Jag tycker det syns att hon redan här bestämt sig för att vi är hennes nya familj. Fina lilla Qharma som växer i mina ögon hela tiden. Jag vet inte hur jag ska förklara det men vi har en rätt häftig kontakt. Får jag den med mig upp på hennes rygg tror jag ridningen av henne kommer att vara väldigt speciell. Lite som med Shira då hon och jag är på samma våglängd, att hon nästan går på min tanke.

12 okt 2013