Almanackan full

Nu börjar den tiden på året när aktiviteterna hopar sig. Fram till midsommar är det faktiskt bara en enda helg jag inte har något uppskrivet i almanackan. Det är kurser, resor, domaruppdrag, tävlingar och träningar. Vårsäsongen har börjat med andra ord. Vårdagjämningen har passerat. Sommartiden börjat. Men ute snöar det ymmigt så inte fasen är det vår inte. 

Det mesta har dock rasat av våra tak och när jag fyllde termobar i går såg jag spår av marken i spingan mellan den och snön som omger den. Termobar hade troligen värmt upp så man kunde se en liten, liten bit mark. Framför stalldörren har det också töat så man kan se gruset. Det finns alltså bar mark där under snön - tanken svindlar! Här kommer några bilder från min och Tinglas ridtur i dag: 


Tingla redo för uteritt! 


Byvägen är ömsom bar, ömsom moddig och isig


Avverkningsvägen ger en möjlighet att komma ut i skogen 


Tingla undersöker snödjupet 

Sista bilden ger en ganska rättvis bild av snödjupet i hagar, skog och mark samt på ridbanan. Det är ridbanans staket ni ser till höger i bild. Ett bra tag kvar till utomhustrim med andra ord. I veckan har jag ridit tidiga mornar. Då är byvägen okej. Lite isig men det finns partier man kan trava på och även ta nån galopp. På eftermiddagen/kvällen är det ingen höjdare att rida eller promenera efter vägen när det töat under dagen. Bilarna som far förbi visar tyvärr inte alltid hänsyn och det är inte kul att bli nerskvätt. 

Torsdag, lördag och söndag morgon har vi varit ute på tur. Under helgen har vi passat på att ta lite längre rundor. Tingla känns fortsatt fin. Underlaget som varit bra hela vintern lämnar dock en del att önska så nu kommer det att bli ridhusresa en dag i veckan minst framöver tills ridbanan är ridbar. 

I går kväll tog jag ut Vivan på lite övningar på gården och vägen ner till stora vägen. Start, stopp, back, flytta, jogga, stanna och ta morot mellan frambenen övades det på. Jag tycker att vi har en rätt häftig relation. Det blir nåt speciellt med en häst man haft ända från start, så är det bara. Bella och Qharma har också fått lite mattetid. Här är en bild från i morse då Qharma hittade katten Linus solande på vår veranda: Vi har dragit igång kameran i stallet och det är rätt mysigt att spana på hästarna även då jag är inne i huset. Qharma-tv på kanal ett!Lusse har fått sin beskärda del av motion även denna vecka. I onsdags trimmade jag honom ett pass i ridhuset på SRK som gick bra. Han var väldigt pigg och kändes lite småbusig, kanske delvis pga de skottade taket medan vi red så det skrapade en del ovanför oss. 


Innan ridpasset i onsdags 

Sen var jag och red honom i Jättendal längre turer både fredag och lördag. Även de passen en pigg men fin Lusse som trots att han kändes lite busig aldrig bubblade över. I dag har Helena ridit ut honom. Nu kör vi på mot våren, antingen den vill eller inte! 

25 mar 2018