Vilket lov!

Vilket lov jag haft, helt underbart! I fjol bestod lovet av ett evigt skottande. I år har det varit härligt väder att vara ute i, bra underlag att motionera häst på och gott om tid för vila och återhämtning. 

Nyårsdagen fick både Tingla vila. Micke och jag skruvade upp årets plakettskörd i sadelkammaren samt fixade lite annat som vi hade på "att göra listan" utomhus. Sen red jag och Qharma en sväng i skogen och travade och galopperade i snön, härligt! De små sa att de också ville hitta på nåt så vi släppte dem på ridbanan och galopperade dem tillsammans. Jag hoppas ridbanan ska vara brukbar hela vintern för det är toppen för flåset att kunna lösgaloppera dem regelbundet. 

Onsdag var det dags för min och Tinglas första dressyrpass inomhus sen tävlingssäsongen tog slut. Det blev en träning för Ingrid. Jag bad om en check av status inför en eventuell LA-debut, tänkbart eller inte? Så vi red lite skänkelvikningar och fick tips på hur jag kan jobba vidare med dem för bättre kvalité och jämnhet. Sen testade vi den förvända linjen ur LA.3. Det är andra gången jag rider förvänd galopp på henne så det går ju lite på fart ännu, jag måste våga stämma av lite till. Men visst ser det lovande ut och Ingrid tyckte absolut att en LA i vår är ett realistiskt mål. 

https://www.facebook.com/moa.belin/videos/10157066365757074/

Efter träningen åkte jag med mamma till Jättendal och red Lusse ett rejält pass på ridbanan i snön. Superfin Lusse och till min glädje fick jag till ett rent byte åt svåra hållet på första försöket! Mamma har ridit ut honom torsdag och fredag. Sen kom regnet. I lördags rapporterade Helena om rolig tur på lagom pigg häst i halkan. Söndag fick han vila och i morgon hoppas jag på bra väglag så han och mamma tar sig till stan för Ingridträning. Det är några veckor sen sist så jag är laddad! Torsdag fick alla mina fyra tjejer jobba! Viva tömkörde jag efter vägen. Bella fick en promenad med sadel på och sedan longerade jag några minuter i alla gångarter. Hon är helt obekymrad om sadeln och så välbalanserad i longeringen. Inga problem för henne att fatta och hålla galoppen på 15-20 m volt. På eftermiddagen kom Amanda och vi red en härlig långtur på berget med flera friska galopper. Jag red Qharma och Amanda red Tingla. Fredag var vädret desto mindre lockande för utomhusaktiviteter, regn och lite blåst. Båda tjejerna fick vila och jag ägnade mig åt att packa kommande veckans ranson av stråfoder i påsar. Så skönt att slippa stå med det på vardagarna! Tyvärr försvann ju mycket av snön och det blev rätt isigt på vägar, gårdsplan och uppe vid grinden i hagen så jag har sandat och använder Ice bugs för egen del. Det ser dock ut som det ska komma snö till veckan så jag har förtröstan om att halkan blir kortvarig. Till dess får knattarna hålla sig i hagen, övriga har ju brodd! 

Lördag morgon klev jag upp tidigt och red Qharma med pannlampa första delen av turen, sen kom ljuset. Även om det vänt så är det fortfarande segt om mornarna. Jag längtar efter den ljusare delen av året! Lovet har varit bra för mig och Qharma. Vi har ridit många ensamrundor på olika ställen. För varje pass flyttas min comfortzone med henne lite längre fram. Jag vågar be om lite mer, vågar satsa lite till, litar på henne ännu mer. Dagens pass var ett steg i det ledet. Vi red en runda där utmaningarna var trafik, isig väg, att man får passera hemvägen efter halva rundan och två hus med mycket intryck. Men hon var idel cool, samarbetsvillig och energisk. Härligt! Därefter ägnades dagen åt att döma programridnig på Färsta. 23 ryttare red fyra olika program. När det gäller tävling så tittade Amanda och jag på tävlinsterminen i torsdag och skissade på en plan. Eventuellt går årsdebuten av stapeln redan om sex veckor och då i hoppning! 

Söndag tillika lovets sista dag har Julia varit här och vi red en längre runda med en del friska galopper. Härligt! Nu blir det tillbaka till vardagen med tidiga mornar och pannlamperidning kvällstid igen. Men jag har i alla fall fått ladda batterierna ordentligt i 16 dagar! 


En bild som symboliserar lovet 2018 - sol, härliga ridturer och fina hästar. 

6 jan 2019