Vilken härlig påskhelg!

I förra inlägget skrev jag att äntligen börjar det bli roligt igen och denna vecka har följt det temat. Det har blåst en del men inte varit speciellt mycket nederbörd så jag har fått lite feeling och kört en del spontana extrapass utöver de inplanerade. Irma har fått öva på att plaska i vatten och is på ridbanan innan den torkade upp. Så mycket träning blev det nu inte för hon traskade raka spåret igenom allt direkt. Kanske tyckte hon att detta med vatten kan jag redan, hon övar ju på att spola ben och hovar i spolspiltan varje kväll vid intag från hagen. 

I kväll tog vi en promenad ner till stora vägen. Det var lite läskigt att gå över bron där det porlade vatten under och var iskross/vatten ovanpå men efter lite övertalning skuttade hon över. Hon var så stolt över sig själv när vi kom hem. 

Viva har även hon fått en bonusrunda, jag brukar arbeta henne tre dagar/v men denna blev det fyra. I måndags bloggade jag om i förra inlägget. Sen red jag henne på banan i tisdags. Hon är så stadig och fin i travarbetet nu och flyttar lätt för skänkeln. I onsdags körde vi för första gången sen december en sväng efter vägen. Det har tinat så pass mycket att det kändes som vi skulle kunna kliva åt sidan ner i dikeskanten om det kom fordon. Vi mötte två bilar och det gick jättebra. När vi kom hem fick hon jobba några galoppfattningar på banan på volt och galoppen var superfin. 

Sen red vi faktiskt en lite längre sväng efter vägen långfredags morgon. Jag tänkte att då borde det vara lugnt i trafiken och det var det. Hon fick gå på ett ställe hon aldrig gått förut och det blåste en del så hon var lite tittig och superpigg men jag känner mig ändå så trygg på henne. Hon är så fruktantsvärt lik sin mor i känslan hon ger, det är lite drama ibland men när det gäller så kommer hon stå pall. Superkul att se hur hon axlar alla nya utmaningar! Tingla har ridits en långtur med mig på ryggen ensam, en kortare och en längre i sällskap med Bella med Julia på ryggen också har jag trimmat henne två pass. Banan hemma har tinat och underlaget är riktigt bra så i går fick hon gå ett pass med trav- och galoppbommar. Det nästan rök ur öronen på henne, så kul var det. 

I morse åkte vi ner till SRK själva och trimmade. Det känns så kul att åka iväg ensama, öppnar upp för så mycket bättre träningsmöjligheter. Detta pass fokuserade jag på det vi jobbade med på träningen för Camilla sist och precis som då blev ställningen i höger varv korrekt när jag lyckades aktivera vänster bak. Vi testade även att rida lite skolor. Nytt för henne men som med allt annat jag bett henne om bara gör hon det utan minsta betänkligheter. Förstår hon så kastar hon sig alltid över alla nya utmaningar och kör för fulla maskiner. En riktigt härlig inställning till arbete. Fortsätter hon utvecklas så här borde vi vara startklara LA om det blir tävlingar i sommar. 


Jag och Bella

Den här veckan har varit lite av ett genombrott för mig och Bella. Vi hade ju en liten paus från uteritter då hon var så het och spänd en period men nu känns det som hon landat och det var dags att ta upp dem igen. Så i onsdags kväll red vi ut i tryggt sällskap av Julia och Tingla och det gick jättebra. Utöver det har jag skrittat henne vid hand en timme i sällskap av Julia och Tingla (den rundan vill jag inte rida ännu, busiga hästar i hage att passera), trimmat ett pass på banan här hemma och det roligaste passet: jobbat bommar nere på SRK. 

Jag fick mer mig Micke i går morse så vi lastade Bella och drog ner till klubben. Micke la fram lite bommar medan jag värmde upp. Nästa helg ska hon ju gå markarabete/hoppträning med Tilda så jag tänkte hon kunde få möta lite bommar tillsammans med mig före. Bella är nästan helt grön på detta, hon har testat bommar med Tilda när hon provred henne i höstas och så fick hon ta rygg på Tingla över nån enskild bom första passet hon var nere på SRK. Men hon var så himla redig och klok och förstod nästan direkt vad hon skulle göra. Vi red flera travbommar och galopperade på en enskild markbom. Detta ska jag absolut lägga in i träningen här hemma regelbundet framöver, jättenyttigt!

Det som slår mig är hur pass lätt hon har att ändra sina gångarter. Om hon tappar lite energi i galoppen bryter hon inte av som mina andra gjort utan då galopperar hon sakta. Det är lätt att reglera henne i traven och faktiskt lättare att göra det i galoppen än på Tingla redan. Tingla har lätt att bli spänd när man vill ändra på henne medan Bella snarast blir mer lösgjord av den övningen. Hon har också lätt att hitta lite kadens i sin trav, vilket hon visade över travbommarna i lördags. En riktigt häftig känsla! 

Lusse har ridits i skogen av mamma tre pass och mig två längre rundor med massor av galopp. Den kommande veckan står han helt till mitt förfogande för då är mammas ridsällskap bortrest. Då är planen att trimma lite mer. Först ska vi åka till ridbanan i Jättendal och köra ett dressyrpass mitt i veckan. Sen lånar jag hem honom hit i helgen och tar ett pass här hemma inför söndagens hoppträning. 

Jag avslutar med en bild på "min" Livar. Han har haft preminär som handhäst i dag med sin stora idol Vidar. Han hamnade verkligen helt rätt och jag blir så glad av att se alla bilder på honom i hans nya hem. 


4 apr 2021