Veckans badpojke

Vilken skön helg det varit! I fredags tömkörde jag Shira i skogen en halvtimme i alla gångarter. Hon ville fortfarande lukta på vägen där de dragit fram den skjutna älgen, undrar hur länge doften hänger kvar i marken? Annars var hon avspänd och fin. Vi jobbade mkt med skolorna och galoppfattningar. Sistnämnda innebär en hel del flåsträning för mig med, inte helt fel!

Lördag kväll åkte vi till SRK för ett trimpass. Min sambo var med och han skulle kolla varför gardinen för speglarna inte går att dra upp. Så han var där bakom sargen och skramlade en stund. Då började det storma i Shiras huvud. Vad kunde det vara för monster som var där bland hindrena? Hjärtat slog och halsen blev som ett periskop. Sen tog det en bra stund innan hon landade i verkligheten igen. Bra med detta är att jag fick möjligheten att träna på att rida henne i ett läge då hon är spänd och svårpåverkbar, precis som hon ofta blir på tävling. Jag lyckades också rida igenom spänningarna och få henne lösgjord även på den kortsidan av ridhuset, även om det tog en stund. Jag blev heller inte spänd i min ridning själv, fast hon var tramsig, utan jag bara följde min plan vilket är en seger i sig. Dåligt med detta är att jag blir ju lite less på att hon fortfarande, 9 år gammal, måste göra sån affär av saker och att halva pass kan gå åt basicjobb på grund av att hon blivit laddad då det hänt något runt omkring henne. Jag skulle vilja att hon litade mer på mig och accepterade då jag säger åt henne att det inte är någon fara, precis som Lusse gör. Nåväl, det kommer väl med tiden. Traven blev i alla fall riktigt fin i slutet av passet! Härligt tryck och hon kändes riktigt luftig och nästan "kadensig" på ett positivt sätt, hon har ju annars inte riktigt det där gunget naturligt utan det är något man får rida fram. Jag passade även på att testa några byten när hon var så pass framme på hjälperna. Åt höger blir de rena och balanserade men åt vänster blir det lite blandad kompott. Ofta är hon efter bak eller så tar hon inte hjälpen först och så bär det iväg lite. Men det ska nog lösa sig det också med tiden, det kändes hur som helst lättare att rida dem nu än sist jag försökte. Troligen för att hon är så pass mycket med balanserad i sin galopp nu.

I dag söndag tog vi bara en promenad på 35 minuter där jag gick till fots. Det hade börjat skymma så jag ville inte ge mig ut på nån längre runda utan bara skritta bort lite eventuell träningsvärk hos henne. I morgon måndag ska vi nämligen träna för Ingrid!

Lördag och söndag har jag dömt lokal dressyr, första dagen ponny och andra dagen häst. Det har varit helt otroligt väder, toppnoteringen låg på +25 grader på lördag och +23 grader på söndag. Ponnydagen hade väldigt få starter men det blev ändå en trevlig dag. I dag var det hästar innanför de vita staketen och då var startfälten desto större. Arrangörerna hade ordnat jättefina hederspriser samt segertäcken i alla klasser. Jättekul! Inte ofta man får vinna täcken i lätt klass.

Jag har ridit Lusse både lördag och söndag efter tävlingarna. På lördagen åkte vi ner till havet med honom för att bada och ta lite fina bilder. Han var först lite tveksam till att gå i men jag backade ut honom och bara han var ute i vattnet tyckte han att det var skoj. Han försökte till och med göra något glatt skutt i galoppen. Vi skrittade av neråt det gamla fiskeläget. Så himla fin miljö och för mig är det också barndomsminnen som dyker upp då jag är där.

I dag söndag red jag ut honom i Vik. Vi var ute 45 min och det var en effektiv tur till större delen i trav och galopp förutom fram och avskritt. Jag red med tänket från de två senaste Ingridträningarna och han gav verkligen en helt fantastisk ridkänsla i både traven och galoppen. Fina, härliga Lusse! Om en vecka gör vi höstens första start av tre inplanerade. Hoppas jag kan få med mig den känslan in på banan. Jag avslutar med att bjuda på några bilder. Nog syns det på dem att vi har en lite speciell relation, Lusse och jag.

8 sep 2013