Mot Söderköping

De sista dagarna har det töat rejält och dessutom blåst mer eller mindre storm. Så nu är snön på de stora vägarna ett minne blott och även den på taken. Det gör ju mindre men tråkigt är att det blir is överallt och när snön försvinner från träden blir det också hemskt mörkt när solen gått ner.

Tingla är rejält uttråkad men det går inte att ta en oskodd häst nånstans som föret är nu. Som tur var är det inte halt i hagen så jag slipper oroa mig för att hon ska halka och göra sig illa där.

De med skor och brodd har i alla fall fått jobba! Lusse red jag på SRK i går. Han var till en början lite brötig och ville bestäma tempo och ram själv men efter en liten uppvärmning så kändes han super! Jag red igenom båda programen inför tävlingen också.

I dag var jag på SRK med Shira. Hon brydde sig mindre om att de lagade ridhusporten, sågade, hackad, hamrade och levde om. Däremot tyckte hon, den stora hoppehästen, att det var rätt läskigt att de ställt ett hinder på läktaren. Nåväl, det löste sig det med, efter lite muttrande från ryttaren. Annars var hon hemskt fin, lätt i fronten och kändes spänstig. Vi red igenom delar från Msv C.

Annars har det varit mkt ridning ute. I går kväll då jag red Mirang med Shira som handhäst hörde jag på långt håll att det kom en timmerbil. Eftersom vägen är kurvig så såg han ju oss inte förän det bara var ca 50 m ifrån. Så han satte sig på bromsen. Det var ett ganska rejält scenario av gnissel och lampor där ett tag. Vad gjorde Shira och Mirang? Ingenting. De bara stog där, avspänt och väntade på signal att få skritta vidare. De är rätt fantastiska i trafiken faktiskt.

Däremot hade Mirang enorm skrämselhicka för grannens postlådelock som stog rakt upp samt en lada som snön nu rasat ner från taket på, dvs den såg annorlunda ut än i går. De är som de är, djuren.

Vi har också förberett en del inför helgens roadtrip. På lördag-söndag bär det av att söderköping tur och retur för att hämta Qharma. Jag har spånat hennes box i dag och lagt in hö så lilla fröken ska känna sig välkommen. Har också tagit fram hennes nyinköpta grimma.

Undrar om lillasyster ska bli en lika fin dressyrhäst som storebror?

28 feb 2013