Uppdaterat tävlingsgarderoben -det lackar mot årsdebut

Om drygt 2,5 vecka är det dags för årets första meeting. Det ska bli jättekul! Lusse är anmäld till en Lätt A per dag och tanken är också att jag ska ut och lufta Shira i en Msv C. Vi får se om fröken håller sig på mattan, det är ju 10 månader sen hon var på en tävlingsplats. Men å andra sidan känns det som hon mognat och landat en hel del det sista året. Hon känns ju som bekant hemskt fin för närvarande. Nu gäller det bara att matte rider som på träning så hästen får samma förutsättningar som till vardags. Det brukar vara det svåraste! Jag tycker det ska bli roligt att starta båda två. De är ju väldigt olika till sin personlighet. Där Lusse kan gå in lite i sig själv och backa av om han blir spänd blir Shira mer yvig och explosiv och vill ta kommandot. Det är väldigt nyttigt för mig och min ridning att sitta på två så pass annorlunda hästar. Båda känns dock trygga i uppgiften på träning och jag vet att de kan, det är mest upp till mig hur bra jag rider vilken utdelning det kommer att bli. Som vanligt är ingen häst bättre än sin ryttare för dagen. Jag har som sagt uppdaterat tävlingsgarderoben lite också, bilder kommer då grejerna är hemma.

Shira fick en uteritt i sällskap av Julia och Mirang i går. Hon kändes fin. Sen ropade jag lite på Julia då hon trimmade tant hemma på banan efteråt. De är så fina tillsammans, roligt att se!

I dag var det Shiras tur att trimma. Vi trailade ner på klubben och Johanna tog ett pass på henne medan jag stog på backen. Det är väldigt nyttigt att stå på backen och se sin häst mellan varven tycker jag. Dels för att man får ett annat perspektiv och dels för att Johanna är duktig på att rida Shira och man verkligen kan se skillnaderna då hon rider henne i olika form, böjning etc. Det ger mig idéer att prova då jag själv ska trimma nästa pass. I dag var det ett stort A till Shira i alla fall. Till Johanna med för den delen!

shirahopp.jpg

Shira och J hoppar 120 cm -fullt fokus hos båda!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19 feb 2013