Underbar påskhelg

Även om jag trivs väldigt bra på jobbet är det självklart skönt med lediga dagar och i synnerlighet när det är så bra väder som det varit nu i påsk. Utöver jobb med hästarna har vi har hunnit med påskmiddag både hos mamma & pappa, här hemma med Mickes mamma inbjuden, bytt däck på båda bilarna och trailern, badat bubbelpool, varit på bowlingträning och helt enkelt bara tagit det lugnt en del också. I måndags red jag Lucidor för Camilla Lindh och det var en kanonträning! Det märktes att jag suttit på honom lite mer veckan före då han var framme för skänkeln och med på noterna direkt. Efter lite uppvärmning jobbade vi galoppen med öppna på kvartslinjen och la ett enkelt byte på mitten av långsidan - ett jobb för att få honom kvickare i fötterna inför bytena. Sen fick jag rida sidvärts långa diagonalen i galopp och det gjorde han jättebra. Därefter tittade vi på bytena. Åt vänster, som varit det lätta hållet, lurade han mig lite och studsade och bytte bara bak. Men till slut fick vi till det. Åt det håll som brukar vara svårare, dvs höger, gjorde han dem däremot jättefint. Intressant att han bytt sida men bra också - då händer det saker! 

Sen fortsatte vi med att rida diagnoalsluta, öppna, diagonalsluta för att jag skulle få koll på båda sidorna. Det var en bra övning visade det sig för när vi sen red linjen ur Msv B.2 gjorde vi diagonalslutorna med en helt annan kvalité än vi gjort dem innan. Det kändes jättehäftigt, han travade så fint där i slutet av passet, kraftfull och energisk. Vi avslutade med att titta lite på ryggningarna och de blev bra när jag fokuserade på en halt i jämvikt mer än själva ryggningen. 

Lucidor gick sen i skogen med mamma tisdag, onsdag och torsdag och jag var tillbaka på hans rygg i går lördag. Det var lite spännande underlag i skogen med allt mellan mjuk fin sandväg till vatten, snö, is och håligheter. Men solen sken och Lusse var fin och avspänd så vi hade en skön tur tillsammans. 

Julia var hos oss och red ut med mig måndag och tisdag. Sköna rundor på trevliga hästar. Qharma testade lite vid Grey houndsen men var ganska lättövertalad. Onsdag körde jag en trippel. Först red jag ut Tingla, lite backträning och reka om skogen i Norafors är framme ännu men det var ganska mycket snö när man kommit upp en bit. Pigg och fin Tingla. Sen fick småtjejerna jobba. Bella satte jag på sadeln och joggade en runda med. Det börjar närma sig uppsittning så jag vill vänja henne vid slängande stigbyglar m.m. Hon är överlag väldigt cool när man är ute med henne ensam så jag tror inte det kommer att vara problem att rida iväg själv framåt sommaren. Viva och jag promenerade en sväng och det gick också bra. 

Torsdag red jag Qharma på banan här hemma och den var till ca 60% bar och fin, resten var snö och is så vi snirkade lite för att hamna så mycket som möjligt på de bra delarna. Jag skrittade både fram och av ute och Qharma skötte sig finfint. 

Fredag morgon red jag ut Qharma en kortare runda efter vägen och det gick bra. Hon var väldigt positiv. Ibland kan hon vara lite tråck och stå emot om man vill fatta galopp på bortvägen när man rider ensam men så var icke fallet denna dag, det var idel solsken. Sen lastade vi Tingla och åkte till Gåltjärn med henne och tog ett dressyrpass på banan där. Den banan är helt bar och hade nu även torkat upp så den var perfekt att trimma på. Jag red lite linjer från LA.3 och hon kändes väldigt trevlig. Lördag morgon körde vi ut Tingla. Hon var alldeles förfärligt pigg men så var det också länge sen vi körde sist. Jag ska försöka hinna köra henne nåt mer innan hon åker till Örebro. Bara min bana tinat helt är jag sugen på att ställa upp lite konor där och köra lite styrövningar. Det är ändå skönt med Tingla att hon aldrig "ballar ur" fast hon är väldigt taggad. Man kan lita på henne. Lördag kväll efter att vi kommit hem från Jättendal tog jag en promenad och sen lite ledövningar på banan med Vivan. Det märks att jag jobbat lite mer med henne nu en tid för hon börjar bli så följsam och lyhörd. Hon var väldigt lyhörd när jag körde start, stopp, back, flytta, trav, halt osv. Allt i grimma och grimskaft och det behövs inga stora signaler för att hon ska lyssna, hon är sin mors dotter. 

I dag söndag har jag ridit upp på berget med Qharma. Jag har inte ridit henne där ensam förut, bara i sällskap med Tingla, men det gick toppen. Inga problem att passera Grey houndsen i dag heller. 

Sen blev det tömkörning med Bella. Först en sväng ut och sen lite på banan i alla gångarter. I trav är det inga problem med svängarna nu, vi kan även göra lite snygga varvbyten i trav. I galopp är det lite trickigare, ibland tar hon fart och vill busa lite. Men på det stora hela är hon fantastisk och hon ser så fin ut när hon stolt kröker på nacken och sprätter med frambenen. En riktig blivande dressyrprinsessa! Kommande vecka är det en hel del spännande på agendan. Jag jobbar bara torsdag och fredag så det blir förhoppningsvis mycket tid ute i friska luften för nu är våren här. 


21 apr 2019