Tunnhåriga män

Tänk att tunnhåriga män även i hästvärlden ska vara avundsjuka på sina mer hårfagra bekanta. Nu är det andra gången en Halvblodsvalack med lite lugg äter upp Lusses mer generöst tilltagna mansvall! Första gången var det hans boxgranne Grå som gjorde det då han var 3 år och stog i Sundsvall. Och i veckan var det Cavves tur att ta en mumsbit. Inte snyggt och jag hoppas han ska låta bli det i fortsättningen!

Jag var i alla fall i Jättendal i morse och red en skön runda i Vik samt Håcksta hem. Lusse var pigg och glad och kändes i början lite stark och ofokuserad. Men efter lite lösgörande jobb efter stigar, vägar och åkrar så lossnade han fint och sista galoppen i kanten av en stubbåker hemöver var det högsta betyg på. Vi passerde oxå dessa söta kossor längs vägen:

Lusse blev ganska svettig fast jag inte red så hårt. Ska dock spara klippning ett par veckor så han är nyklippt till nästa Matsträning. Vi kommer ju ändå mest att rida utomhus fram till dess och snart kommer väl kylan oxå. I dag var marken bitvis frusen och bitvis mjuk där solen hade börjat värma lite.

Jag kommer att åka till Jättendal och rida honom i morgon oxå eftersom jag ska till Gnarp och döma KM i dressyr för både GRK och JäRK. Det är även några som ska köra ett dressyrprogram så det blir spännande att se. Nåt sånt har jag aldrig dömt förut.

Tingla längtar för övrigt oxå efter snö. Hennes oskodda små hovar gillar inte den knölfrusna leran. Hon rör sig kort och stelt när hon går på den. Jag misstänker oxå att hon rör sig ganska lite pga detta så jag ska ta en promenad med henne i eftermiddag tänkte jag.

16 nov 2012