Tingla -massor av filmer på min positiva 2-åring

I söndags var det strålande väder, sol och -10 grader. Jag har ett tag tänkt filma Tingla för det kan vara kul att ha kvar då hon blir äldre. Så denna dag gjorde vi slag i saken.

Först filmade vi lite från gården. Så här bor vi:

Sen tog vi in Tingla och filmade henne lite i stallet under pyssel:

..och selning:

Sen körde jag en runda och Micke gick med och filmade. Detta är ungefär vad jag och Tingla brukar pyssla med; skritt, trav, halter och så har vi testat att rygga nån enstaka gång. Tingla är alltid pigg men denna dag var hon extra yster. Det var jättekul att Micke var med och hon ville gärna tävla med honom då han ibland gick/sprang om henne för att filma framifrån, därav alla huvudruskningar. Jag tycker hon är hemskt duktig, hon är ändå bara 1 år och 10 månader. Och även om hon tycker att stå stilla är hur tråkigt som helst så gör hon det så länge jag ber henne, om än med lite huvudruskningar som sagt.

Film ett:

Film två:

Jag älskar hennes uppsyn. Sprudlande av energi och självförtroende tar hon sig an livet. Uppfinningsrik är hon också, som synes på denna snutt:

_____________________________________________________________________________

Lusse är även han en positiv kille. Denna vecka har bjudit på en uteritt för mig på hans rygg. Guldstjärna till Lusse som var jättefin och ridbar trots ymmigt snöande och en del blåst. Vi red en lite längre runda i skogen med mycket trav och galopp och la in LA-rörelser som halt-rygga-fattning, sidvärts, mellangalopp och upptag till arbetsgalopp mm. Nästa gång jag sitter på hans rygg blir i helgen då det är Mats-träning igen. Det ser jag fram emot för det känns som vi tagit flera steg framåt sen han såg oss sist fast det bara var 3 veckor sen.

5 feb 2013