Tingla -en riktig pingla

Nu har det gått ett par dagar sen sist jag skrev. Planen i helgen var ju Matsträning med Lucidor men den blev inställd på grund av sjukdom. Och det visade sig vara tur för min del för jag hade aldrig tagit mig till träningen varken lördag eller söndag som vädret var. Först planerade jag att åka till Jättendal och rida Lusse där istället men vände efter några kilometer för det var verkligen dåligt väglag. Inte värt det om det skulle hända en olycka. Så Lusse har fått sig en vilovecka med bara lite promenader och horsemenshipövningar.

Här hemma har vi skottat, skottat och åter skottat. Tingla verkar vara den enda som uppskattat vädret. Som hon farit runt i hagen i helgen, ett riktigt litet yrväder är hon! Då jag tog henne på en promenad för att inspektera plogvallen till skogsvägen på andra sidan bron skuttade hon helt sonika ut i djupsnön så långt grimskaftet räckte. Så jag och Tingla tog vallen ett par gånger fram och tillbaka. Så nu blir det lättare för storhästarna med långa ben att komma ut i skogen! En annan grej hon roat sig med är att stå på bakbenen för då når hon till de nedersta grenarna på träden som växer i hagen. Hon når dem normalt inte men nu då det är mycket snö har de kommit nämare så det är klart man måste passa på!

I lördags lösgalopperade jag henne lite på min uppskottade paddock. Hon rör sig verkligen trevligt, liksom flyter fram. Snygg är hon också -ska bli kul att se hur hon utvecklas under 2013. Hon är dags dato 135 cm hög. Jag skulle bli överlycklig om hon blev 10 cm till men tror att jag mer kan hoppas på fem.

Tingla drygt 1,5 år i snöovädret i lördags

17 dec 2012