Tingla dräktig och mycket bra helg för Qharma

Det går bra nu! Så kan man sammanfatta den senaste tiden. Även om kvällarna börjar bli mörka har jag för första vintersäsongen belysning på ridbanan och bra pannlampa för uteritterna.Lusse och jag har varit ute och startat en regional Msv C.1 och han gav mig det besked jag hoppats på; att han tyckte det var kul igen. Vi satte inte precisionen i programmet fullt ut då vi inte trimmat mycket dressyr alls sen i somras men bjudningen var där och det blev 61.66% trots lite onödiga missar från min sida främst i öppnorna och hur jag lyckades rida vägarna i galoppen. Sen har vi ridit två rejäla pass ute. Det är rätt kul att inte ha tävling i fokus, vi kan unna oss att busa, leka med bytena - det behöver inte vara perfekt. Lite den tankegången hade vi på lördagens träning för Camilla Lindh också, glädje, lekfullhet och prova oss fram. Många av bytena blev riktigt fina! Utöver detta har mamma ridit honom i skogen fem pass. Bara en vilodag på nio dagar och han är pigg som bara den. Det märks att kylan kommit. Bella och Viva har gått på två promenader, delvis i trafik, och det har gått jättebra. Bella är ett superbra stöd åt Viva i trafiken. Sen har jag tömkört Viva två pass på banan och Bella ett pass i skogen. Bella har även ridits två gånger. Ena passet var i skogen av mig i sällskap med Julia på Tingla och andra av Amanda i söndags, i sällskap av mig på Tingla. Då startade vi på banan och checkade av galoppfattningarna även på ridbana och hon gör dem så fint nu. Till min glädje såg jag också att hon spontant söker sig i form nu. Det har börjat komma i tömkörningen och nu även under ryttare. Vi avslutade med att rida lite på grusvägen. Så här såg det passet ut: 

https://www.youtube.com/watch?v=hRA3vSRSO6Q

Förra helgen avverkade jag en milstolpe med Bella, då tog jag nämligen första uppsuttna galoppen på henne för egen del. Amanda har ju galopperat en del på henne men för mig var det premiär och det kändes så bra. Hon är så balanserad och fin redan, vad månne bliva? Bella - en drömhäst! Qharma är inne i en riktigt bra fas! Två uteritter med Julia, ett pass på ängen och en kombinerad uteritt + avslut på ridbanan med mig och hon har varit idel solsken. I lördags red vi för Camilla Lindh och det var superkul för Qharma kändes så fin! Vi red igenom LB.1 som vi skulle tävla på söndagen och diskuterade lite upplägg inför tävling och jag har en plan inför 2020 som jag tror kommer att bli bra.


Ingrid, Linus och Gosan på KM

Söndagen var vikt åt ÅFFs KM som gick av stapeln här hemma hos oss. Vi var fyra som tampades i dressyren och Qharma och jag var för dagen bäst med nästan 70% i LB.1. Superkul! Jag var väldigt nöjd med ritten, hon kändes avspänd och följsam och det var enkelt att rida. Nu har vi en start kvar i år, lokal tävling på lördag. Jag ska verkligen försöka komma lite mer till den känsla jag hade i helgen. Inte krångla till det, våga rida hörnen och vägarna med full precision även om hon spänner till sig för staket mm. 

Tingla har varit lite piggare. Hon rids mest i sällskap av de andra då hon är ett gott föredöme att rida ut med. Julia och jag har tagit två lite längre rundor plus att hon gått som sällskap till Bella två gånger då. Sen har jag ridit ut henne två gånger själv också. 

I dag var det då dags för ultraljud på kliniken. Jag har inte sett nån brunst på henne sen hon kom hem och hon har varit förändrad temperamentsmässigt. Jag vågade ändå inte hoppas efter denna krångelsommar men jodå, det fanns en 60 dygn gammal knatte i Tinglas mage. Helt otroligt, vilken lycka! Nu får alla hålla tummarna för att det går vägen med både Bella och Tingla så det betar två små gula ullbollar i hagen i sommar. Detta innebär också att det är Qharma och Lucidor som kommer att få axla ansvaret på träningar och tävlingar. Med Qharma är drömmen att komma upp i LA på godkända procent nästa år, vi får se om jag kan ge henne så mycket rutin att det kan bli verklighet. Med Lucidor vill jag rida Msv B med godkända procent. Då vi nått det målet ska vi i framtiden bara leka med lite svårare rörelser på träning blandat med bus och glädje. Detta innebär också att det för första året på länge inte kommer att bli något SM 2020 för mig för jag kommer att vara hemma och fölvaka. Men det är ett kärt nöje. 


15 okt 2019