Team Lucidor på lyckat meeting

I helgen har jag, Lusse och Micke varit på vårt första meeting tillsammans. Vi valde denna tävling som ligger ca 25 mil från Lusses stall för att jag skulle få testa att rida honom efter en lång resa och övernattning, lite som det blir på SM. Jag ville veta om det skulle påverka honom negativt eller inte. Han är ju ännu ung och att resa långt kan ta på krafterna.

Lusse tog det hela med ro. Han reste, övernattade och betedde sig som han var en gammal ringräv. Ingen stress alls, åt och drack bra och tyckte det var kul med alla som kom och ville titta på honom på uppstallningen. Hans uppsyn med den gigantiska luggen fashinerar många halvblodsmänniskor har jag märkt.

Vi hade matchat honom med lite extra foder (läs några dl betfor och 5 dl mer krafft/dag) och efter måndagens Matsträning så fick han ta det lugnt de tre sista dagarna före tävlingen med bara skritt i skogen. Jag ville se om det gav effekt i form av extra bjudning. Och det gjorde det, kanske nästan lite väl mycket. Galoppen var hela helgen lite studsig, jämfota och småbusig både inne på banan och framridningen. Traven däremot blir mkt bättre då han är lite laddad så poängmässigt tror jag det gick på ett ut och min känsla blir så mkt bättre när han är så där på gränsen till överladdad än då han blir lite avvaktande.

På fredagen red vi en Lätt A.3. Lusse inledde starkt med ett skutt in på meddellinjen och jag blev rätt full i skratt. Lite så var hela ritten, stunder då han kändes jättefin och så "hoppade han ur" hjälperna lite. När han är pigg så gör han ofta så här och helst vill han också slå på en liten bakut och pipa iväg men samtidigt så är han ju lydig och vet hur man ska bete sig inom de vita staketen så han nöjde sig med lite småstuds. Det var det dock inte alla deltagare i klassen som gjorde. Tävlingsplatsen ligger öppet och det var hundar, barn, bilar etc. som rörde sig hela tiden. Lusse reagerar aldrig på yttre intryck så för min del är det ju nästan en fördel att andra hästar gör det, det tar mig högre upp i resultatlistan. För det känns onekligen lite småkaxigt att bli placerad på sin lilla Fjording bland idel stora gångartshästar med en ritt som var långt ifrån perfekt.

Vi hamnade på en fjärdeplacering av 14 på 63.57 % i denna klass: http://online.equipe.com/sv/class_sections/78884/results

Världens sötaste studspelle:

Grejen med Lusse är väl att han busar mer "under sig själv" och de långbenta mer åt alla håll och kanter vilket såklart kostar mer. Då är man ju ibland inte riktigt där man ska på banan ens -been there, done that med Shira.

På lördagen red vi en Lätt B.2. Jag valde en lägre klass andra dagen ifall han skulle vara trött men det var han absolut inte. Jag upplevde honom lite mer i ramen denna dag, även om han fortfarande var på g och gjorde ett dubbelstuds in i sista ökningen och hade jag inte passat honom där så hade han nog gjort lite glada skutt också. Inte heller denna dag var han helt lösgjord så det blev lite småmissar men han var härligt framme och rörlig, precis som jag vill ha honom!

Här kom vi på en sjätteplacering av 26 på 65.33%:

http://online.equipe.com/sv/class_sections/79004/results

Ritten, jag gillar hans postitiva uppsyn:

Så det var en mycket lyckad helg för team Lucidor som fick användning för både våra fina kepsar, pikéer och fleecetröja!

Världens bästa Lusse

Här hemma har också hästarna jobbat. Med Shira har det sen sist jag skrev rullat på med ett dressyrpass på SRK, ett tömkörningspass på stubbåkern, en uteritt, tre handhästpass och en vilodag. För Mirangs del har det blivit tre handhästpass och ett där jag red henne ensam samt tre vilodagar. Tingla & Qharma har varit ute på en promenad och de var som vanligt duktiga. Nu funderar vi på att testa en annan runda nästa gång med lite mer trafik, det känns som Qharma börjar bli mogen för det. Jag har även pysslat en del med dem på gången och friserat dem. Det är snart dags för dygnet runt bete för deras del även om planen är att framför allt Tingla ska aktiveras lite i sommar då hon har lätt att lägga på hull och dessutom har en stundande inkörning planerad framåt hösten.

Lusse var jag och red i går. Vi tog en underbar tur på 75 min som gick över stigar, ett berg så han fick klättra och lyfta på fötterna ordentligt och så sandvägar hemöver. Fokus låg mycket på galoppen. Han var lite studsig till att börja med även denna dag men blev riktigt fin då han fått jobba lite och pysa ur sig det gladaste ur kroppen. Både han och jag kom hem till stallet igen med breda leenden. Denna vecka blir det ytterligare två pass med mig på hans rygg och så promenader med mamma. Lusses stallkompis blev opererad för ca 2 veckor sedan och har inte kommit igång ännu med ridningen. Den 9/6 rider vi vårens sista tävling, en Lätt A.3 här i stan. Sen blir det en månad med konditions och styrketräning inför SM!

28 maj 2013