Svenska Fjordhästföreningen

Förra veckan fick vi ju en rejäl släng av ytterligare snö. Det var nästan så man började skratta åt eländet. Jag tog dessa bilder fredag morgon när Tingla och jag var ute på promenad. Fredag hann jag även med en sväng till Jättendal där jag tömkörde Lusse på ridbanan. Även där får man väl säga att underlaget lämnade en del att önska. Filmen visar den blötaste delen, andra halvan var grus dock blött sådant så det blev till att sanera Lusse när vi kom hem. Lusse var i alla fall superfin detta pass, han gillar verkligen att träna på ridbanan! 

https://www.facebook.com/moa.belin/videos/10156391500077074/

Lördag morgon tog jag och Tingla en tur till Norafors innan det var dags att packa bilen och bege sig söderut. Redan då jag rastade i Gävle märktes det att våren kommit betydligt längre och när jag kom fram till resans mål Örebro var det barmark och lera, precis som det normalt brukar vara hos oss så här års. Det blev en trevlig kväll på Sanna gård. Som en extra bonus fick jag provrida Kronos 287. Kronos är ju välriden och jag gillade känslan han gav av att han hela tiden väntade på nästa kommando och försökte klura ut vad jag ville att han skulle göra. Det är ju alltid speciellt att klättra upp på en ny häst att hitta knapparna men på hans rygg kände jag mig verkligen trygg. Jätteroligt att få chansen att prova en så fin häst! 

Några filmer: 

https://www.facebook.com/moa.belin/videos/10156396295322074/

https://www.facebook.com/moa.belin/videos/10156398636257074/

Söndag morgon bar det av mot SFFs årsstämma på vilken jag blev invald i styrelsen som suppleant. Det ska bli ett spännande och roligt uppdrag som jag ser fram emot! Med tanke på avstånden kommer jag ju inte att kunna åka på alla styrelsemöten men jag ska försöka då det går samt att delta i telefonmötena. Det var roligt att träffa både nya och gamla bekantskaper och ännu en gång slog det mig att valet jag gjorde att satsa heltid på Fjord gett mig så mycket. Inte minst alla möten med människor jag aldrig annars skulle mött eftersom vi bor i helt olika landsändar. Människor som laddar en med positiv energi, lär en nya saker. En härlig ras med härliga människor! 

Vädret var helt underbart och för mig som levt i en snöhög det senaste halvåret var det ljuvligt att känna ljumma vårvindar, gå i kortärmat och äta glass. Väl tillbaka i Örebro fick jag ladda om med lite fika innan sista etappen hemåt. Stort tack till Elisabeth och Johan för er gästfrihet, jag hoppas vi syns snart igen! Ju längre norrut jag körde ju sämre blev vädret så sista 20 milen var riktigt dryga med mörker och snö. Men hem kom jag även om det blev sent, klockan var halv ett på natten innan jag låg i min säng. 

Måndagen var följdaktligen rätt seg, men en tur på Tingla efter jobbet piggade upp. I dag blev det en promenad med Tingla. Jag har medvetet låtit henne ta det lite lugnare senaste veckan eftersom vi sedan kommer att gå in i en tuffare period med tävlingar två helger i rad. 

Lusse reds av Helena i helgen, jag fick rapport om en mjuk och fin men ganska sprallig Lusse. Sen var mamma och han ute på promenad i måndags och i morse var det dags för ett pass tömkörning på SRK. Även då passade adjektiven mjuk, fin och sprallig väl in för att beskriva honom. Lite vårkänslor kanske? 

I samband med årsstämman fick jag visningstränset och föltäcket jag köpt av Qharmas och Lusses uppfödare Mia. Med detta väder kändes ett föltäcke som en bra investering, vem vet om det är snöfritt när fölis kommer? Att låta deras pappa Ios fina visningshuvudlag fortsätta vara i familjen känns också väldigt bra. Qharma var så rolig när hon skulle prova det för hon ville nosa på det och undersöka det grundligt. Hon blev väldigt fin i det tycker jag. I stallet märks det att det börjar bli vår. Det är gula hår överallt. Dagarna är klart längre, solen lite varmare, snöhögarna lite mindre. Det finns hopp. 10 apr 2018