Svart som natten

...var det på SRK då Lusse och jag hade en dejt där i går. Eller hade i alla fall varit om det var senare på dagen. Det var nämligen strömavbrott. I stora ridhuset där det är fler fönster och därav ljusare var det träning för gästande tränare så jag ville inte störa dem. Dessutom var det takskottning ovanpå det taket. Och jag kan meddela att det låter mycket mer än man tror då man går ovanpå ett ridhustak. Så Lusse och jag tog lilla ridhuset. Där var det som sagt rätt mörkt men ögonen vande sig efter en stund. Lite som då man rider i skymningen efter jobbet. Vi jobbade med övningarna från helgen. Mycket sidvärts i traven samt varierade formen och tempot. I galoppen låg fokus på förvänd galopp samt tempoväxlingar. Det är inte helt enkelt att göra ett upptag från en ökning med honom i dagsläget. Han behöver mer styrka för att orka samla sig till arbetsgalopp ur en mellangalopp istället för att bryta av till trav som man gör i Lätt B. Men han jobbade på jättefint. Inte spänd vare sig vid uppsittning eller ridning.

Efter en halvtimmes ridning satt jag av, klädde på oss och satt sen upp igen -inga problem. Sen red jag ut ca 20 minuter. Då var han till en början väldigt laddad. Inte dum men kändes fruktansvärt pigg och lite explosiv. Han gjorde dock inget av det, och vi både travade och galopperade ute. Ett bra ridpass! Nu syns vi igen på söndag. Tills dess promenerar mamma och han i stort sett varje dag tillsammans.

Tingla börjar bli en stor tjej! I tisdags mätte jag in henne till hela 136.5 cm och hon är bakhög igen. Sen provade jag Lusses Zilcosele i strl cob på henne. Det fungerade bra med däckeln och bröstan när jag hade dem väl inspända. Tömkörde med den på ca 20 min efter byvägen i kylan, skritt och trav samt halter. Tingla var jättefin och pigg! Tar bitvis stöd på tömmen och känns superfin i traven. Ska försöka filma henne nån helgdag då vi är ute i dagsljus. Roligt att ha kvar då hon blir stor.

I dag har jag också fått slutfakturan från juristen som hjälpte mig med storhästaffären. Jag är jättenöjd med den hjälp jag fick av henne. Känns skönt att den sista biten där är ett avslutat kapitel. Nu är det bara Shira som ska hitta sin nya matte och Qharma som ska komma hem.

24 jan 2013