Sista tävlingen med Ingvar & Lusse i Msv C

Ja, nu är den gjord - sista starten med Ingvar. Jag ville så gärna att det skulle kännas bra och var lite orolig att jag själv skulle bli övertaggad och sätta spänning i Ingvar pga detta. 

Men när dagen kom var känslan i magen lugn. Inga nerver. Ingen press. Och det kände Ingvar. Det blev faktiskt en riktigt bra sista start. Inte bra som i placering, vi var ynka två poäng ifrån denna gång fast ritten var långt ifrån perfekt, men bra som i att vi hade en rolig dag tillsammans. Under dagarna före red jag två kortare trimpass på banan med fram- och avskritt ute samt en ren uteritt. Känslan var bra alla dagarna. Även på framridningen hade jag en riktigt bra känsla men inne på banan taggade Ingvar till och blev lite öppen i formen i främst galoppen. Vi hade några missar såsom galoppanslag i travökning och lite vingel där han blev ivrig och tog hjälperna för mycket. Jag har dock mycket hellre känslan av en häst som vill och blir lite på g och får små missförstånd pga det än en som är spänd och bromsig. Så för mig var det ett bra avslut med en glad häst. Resultatet blev 63.14% och som synes var det tight i toppen. Hade vi inte galopperat i mellantraven hade vi varit femma!

http://online.equipe.com/sv/class_sections/270223

Så här såg vi ut: 

https://www.facebook.com/moa.belin/videos/10155866305067074/

Jag är stolt över det vi åstadkommit som tävlingsekipage tillsammans under denna tid och nu får någon annan fortsätta njuta av denna härliga häst på tävlingsbanan. 

Lusse var inte sämre han! På lördagen red jag en Msv C.1 på honom och landade på fina 63.19% och kom 6:a av 14 st med detta. Som synes om ni klickar på våra poäng en hel del 6,5:or och 7:or. Och trots några missar med underbetyg blev det därmed en riktigt fin procent. Jag hade en bra känsla med Lusse både på framridningen och inne på tävlingsbanan. Han var pigg på gränsen till lite busig och det är ett perfekt läge att ha med honom. Jag behöver lite tryck i honom för att kunna nå de högre betygen när han ska jämföras med de stora flotta hästarna. 

http://online.equipe.com/sv/class_sections/270220

Så här såg vi ut: 

https://www.facebook.com/moa.belin/videos/10155861806262074/

Förutom tävlingsdagen har jag ridit honom en dressyrträning för Ingrid och tömkört honom ett pass. Han är över lag väldigt trevlig att rida just nu. 

Två andra som är trevliga att rida är Tingla och Qharma. Jag har fått lite hjälp att motionera dem. En dag tog Micke och jag varsin häst och drog ut på powerwalk. Qharma skrittar mycket raskare och längre steg än Tingla så Tingla får småtrava där bakom för att hänga med. När vi rider håller de dock mer jämna steg för då går Tinglas ben som trumpinnar. I torsdags fick jag sällskap av Amanda ut med tjejerna och vi tog en härlig skogsrunda. Sen har jag ridit Qharma ett pass på banan och Tingla ett pass på ängen själv. Det känns roligt att ha den lite mer utbildade Lusse vid sidan av dessa lovande unga ston. Långdansens yngsta hopp är ju dock Bella och Vivan. Två ungston med härligt temperament och mycket utstrålning. När det gäller Tinglas öga har det skett en stor förbättring sen vi var på kliniken. Så skönt och nu börjar jag slappna av lite där. Nu väntar Skånebesök till helgen och därefter årets sista tävling om dryga två veckor. Årets sista domaruppdrag är redan avklarat i och med att jag i helgen dömde LB.3 och Msv C.2. På nåt vis är det alltid lite skönt att avsluta säsongen, vända blad och ladda om för nästa i lugn och ro. Med hopp om en rolig träningsvinter! 

9 okt 2017