Shira min stjärna i fokus

Sista veckan har Shira fått en del fokus eftersom Johanna och jag hastigt och lustigt bestämde att hon ska ut och luftas på tävling denna kommande helg. I fredags fick hon skritta som handhäst efter torsdagens trimpass med Johanna men redan på lördagen trailade jag till SRK och trimmade lite själv. Underlaget var verkligen inte bra så efter en stund då hon kändes fin red vi ut på övre istället och en sväng upp till masten. Kul att kombinera lite trim med uteritt så där tycker jag. Och jätteskönt att hon är trygg att rida ut på kring SRK! På söndagen tömkörde jag henne i sällskap av miljoner bromsar och knott. Om detta tyckte Shira inte så det blev både tramp, ngt passageliknande och nån slags brallar blandat i en mix av jobb där hon var riktigt fin.

På måndag var det dags för Matsträning igen! Jag har ridit Lusse de senaste gångerna så sist Mats såg Shira var i mars. Sen dess har det hänt en hel del tyckte han. Shira fick beröm för att hon ser stark, jämn och spänstig ut "en helt annan lätthet i henne nu" samt att hon var så fin i kroppen, musklad och blank. Och jag fick beröm för att jag sitter mitt över henne.

Jag har haft lite trassel vissa pass med bl.a. sidvärts och galoppfattingar men det tyckte Mats inte var så konstigt. Jag kommer åt henne på ett helt annat vis nu och när jag då blir för seg i min hjälpgivning och blir hon lite putt på mig. Inget nytt under solen att jag blir lite för långsam, men det var bra att bli påminnd om det. När jag gjorde som Mats sa så gick såklart allt som en dans. Härligt då man inser vad som felar och får verktygen att lösa det så snabbt!

Det är också kul att vi åker ensama på träning numera. Liten har blivit stor!

Lusse har också fått jobba lite, det är ju tävling som gäller för honom denna helg också. Vår sista innan SM. I helgen var jag och red ut på honom. En helt underbar konditionsrunda på strax över timmen. Han var absolut plaskvåt då vi kom tillbaka till stallet, troligen pga värmen för han verkade inte speciellt berörd när det gällde flåset. I dag var det dags för lite trim igen här på banan i Gåltjärn. Mamma körde upp honom. Tyvärr regnade det men det tror jag mest Lusse tyckte var skönt. Svalt, inga insekter och inget damm. Fokus i dag låg mycket på galoppen som i början blev lite studsig men sen fick jag kläm på det hela. Vi red drygt 40 min. Sen åkte jag hem och värmde mig med en varm dusch och Lusse fick på sig ett gosigt täcke i trailern hem.

Jag kommer att åka och rida honom även torsdag, men då hemma i Jättendal. Mamma ska skritta honom för hand under veckan och så blir det tävling på söndag i klassen Lätt A.3, samma klass som Shira ska gå så de blir konkurrenter.

Mirang har utöver handhästpasset ridits en gång av mig, ett klätterpass. Småflickorna var vi ut och promenerade i går. Vi testade en för Qharma ny väg. Det tyckte hon var skoj värre, jag var helt trött i armen av att bromsa henne. Jag är inte lika terränggående som en Fjording! Nu var hon inte ett dugg bangen vare sig de blöta partierna, diket, strecken på vägen eller trafiken. Vilken skillnad det är på henne alltså! Tingla är så rolig för hon är så tydlig med vad hon tycker hela tiden. Att gå i skogen är kul. Då går hon raskt och med spetsade öron. Att gå efter vägen är trååååkigt. Hon suckar och pustar och tittar hela tiden efter avstickare ut i skogen.

Lusse skoddes i går och alla tjejerna i dag. Det gick som vanligt bra med alla. Jag hade slitit ut framskorna till och med på Mirang på dessa sex veckor. Så man kan väl säga att jag varit ganska aktiv med ridningen i vår!

Startlistor inför helgen finns här: http://www8.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_478184/cf_57129/Startlista_2_DrH-.HTML

Håll tummarna för både Lusse och Shira!

4 jun 2013