Packlista: 23 liter kraftfoder

Ja, det börjar närma sig: årets största resa! Det är mycket som ska planeras, inhandlas, packas och hållas koll på. Vi blir ju borta 12 dagar. Tur jag har ett par veckor semester kvar när vi kommer hem! Lusse & Ingvar på uteritt 

Ingvar & Lusse jobbar för fullt. Båda grabbarna har gått sex av de åtta sista dagarna. Några hela vilodagar i hage tror jag är viktigt att få emellanåt, för återhämtningen. För Ingvars del har dagarna bjudit på en dressyrträning för Ingrid, ett dressyrpass här hemma, en körtur med maratonvagnen, tre uteritter varav en tillsammans med Lusse där vi galopperade en del i backarna. 

Två bilder på vår kung Lusse 

Lusse har gått två dressyrpass nere i Gåltjärn varav det ena för Ingrid, ett kombinerat pass dressyr på banan och ute, ett pass på ängen och två längre uteritter med mycket galopp i sällskap av Wella respektive Ingvar. Lusse var i lagom hull när han kom hit i år men har dragit upp sig lite till av allt galoppjobb så han är i riktigt fin form och det ska bli kul att få visa upp honom på SM. Här är ett klipp på oss från gårdagens träning:

https://www.youtube.com/watch?v=jZFQKgMS8p8&t=40s

Lisa var här och masserade Ingvar förra fredagen och tyckte att det hänt mycket med hans kropp sen hon kände på honom sist i höstas. Det bekräftade ju min känsla, att han svarat upp rätt på träningen och orkat med de ökade krav det faktiskt varit i form av ökad samling och en del hoppning det senaste halvåret. Lisa kommer tillbaka på lördag och masserar Lusse och checkar även Ingvar då så båda grabbarna åker till SM med bästa förutsättningar att prestera.

Qharma har jobbat på lite hon med. Jag har ridit ut henne tillsammans med Micke till fots en gång, ridit på banan ett pass, tömkört ett pass i hagen och promenerat ett pass i skogen med henne. När vi kommer hem från NM ska jag åka in och dräktighetskolla igen, det blir runt dygn 47. Är hon fortfarande dräktig då så kommer jag trappa upp träningen så smått för att rida för fullt under hösten och vintern. Qharma har känts otroligt fin och framför allt pigg på arbete de två gånger jag suttit på henne. Hon ger en väldigt pampig känsla i travjobbet. 

Jag har inte legat på latsida jag heller utan dömt två heldagar med ca 35 respektive 40 starter sen sist jag bloggade. Roligt att vara på g med domeriet igen! När vi kommer hem från NM väntar ytterligare fyra inbokade domaruppdrag samt inte minst stamboksföring av Tingla. Jag ska försöka komma igång och rida henne lite före så hon visas till sin fördel. Här är några bilder på henne och Vivan från hagen i går då vi provade deras visningsträns på dem:Jag är så glad över alla mina fyra tjejer. Att gå ner till dem i hagen och pyssla lite och prata med dem är så mysigt. Tänk att just de här fyra tjejerna är mina och dessutom grunden till Långdansens Fjordhästar. Blir man inte varm i hjärtat av att mötas av det här så säg:

https://www.facebook.com/moa.belin/videos/10155601867547074/

Falk Brodyr har broderat lite fina kläder som vi ska ha på framtida event, här är en av jackorna: Nu laddar vi sista dagarna för SM/NM. Ni håller väl tummarna för oss? Och träffar ni mig på SM/NM -kom fram och hälsa! 

 

 

14 jul 2017