Olika roller

I helgen har jag haft alla roller man kan ha på en tävlingsplats nämligen både tävlande en dag, funktionär i form av domare två dagar och funktionär i form av arbetande för arrangörsföreningen som skrivare en dag. Jag kan tycka att det är en förmån att få se tävlandet ur så olika vinklar. Det breddar ens syn och ger nyttiga erfarenheter. På lördagen dömde jag en klass tillsammans med en domarkollega. Det är alltid nyttigt att sitta två och som brukligt är gick vi igenom alla resultat efteråt och checkade vad eventuella skillnader grundade sig i och kunde konstatera att vi tyckte väldigt lika men att vi helt enkelt sett vissa saker mer eller mindre bra beroende på vår placering på banan, C respektive E. Den som sitter E kan ju t.ex. se uppställningar i halter helt perfekt men har svårare att se skolorna snett bakifrån. På söndagen var jag skrivare i unghästklass samt en St Georges. Det är otroligt lärorikt att se riktigt duktiga ryttare och höra domarkommentarerna därtill. Vad som genomgåendet slog mig under helgen är att de bästa ryttarna är bäst för att de verkligen rider och förbereder moment för moment och ibland nästan steg för steg. Deras hästar vet hela tiden vad som komma skall och blir det ett missförstånd är det aldrig korrigeringar utan man släpper det och går direkt på nästa moment. Jag är inte alls där i min ridning, jag är fortfarande alldeles för långsam, men jag jobbar på det och efter helgen är jag ännu mer motiverad! 

Sen sist har Ingvar ridits två trimpass på ängen, en uteritt och tömkörts ett pass på banan. Jag har jobbat mycket med skolorna och de enkla bytena alla uppsuttna pass och det börjar ge resultat. Det är så häftigt när jag går in i dem för nu växer Ingvar i skolorna istället för bromsar sig igenom dem. 

Lusse har sen sist ridits ut av mamma två pass och tävlats av mig i lördags. Vi red en regional LA.3 och när jag red ut från banan var jag nöjd. Jag hade inte samma "spot on" känsla som helgen före, men det var en helt okej ritt. Jag var trött sen gårdagen då min mentorsklass tog studenten så vi hade båda behövt lite mer tryck under huven för att sätta det där sista lilla extra men vi har ändå häng på toppen och var bara 3,5 poäng från placering och 6 poäng upp till andra plats. Vi gjorde en jämn ritt med bara 6:or och 6.5:or plus en sjua på korrektheten och det var faktiskt mest på ökningarna vi hade highlightsen. 63.00%  blev det i slutändan och en 8:e plats av 19. Så här såg vi ut:

https://www.youtube.com/watch?v=iwKVgOqWqF8Det är roligt att Lusse utvecklats så mycket det sista året men det som faktiskt glädjer mig mest är när jag jämför denna filmsnutt med fjolårets ritt på Lusse på samma meeting. Det har hänt väldigt mycket med min sits och bättre ska det bli! 

Qharma har jag tömkört ett pass på banan och tagit en promenad med. Tömkörningspasset la jag in galopp för första gången sen januari och banne mig om det inte finns en riktigt bra galopp i henne som kommer att komma med styrkan, jag såg det glimta detta pass. Traven var som vanligt fantastisk, där briljerar hon alltid. 

Bella, Tingla och Viva pysslar jag bara vidare med. Det är väl enda anledningen till att se fram emot hösten - då ska Tingla sättas igång igen och Bellas utbildning smygas igång. Jag gillar verkligen alla mina ston, det är en riktigt härlig fyrklöver. Men innan hösten kommer så stundar en lång härlig semester. Ynka två arbetsdagar kvar - som jag längtar. I går kväll skickade jag in min anmälan till NM och den till SM ligger redan i tdb. Drygt fyra veckor kvar innan det bär av mot ett av mitt livs hittills största äventyr tillsammans med Ingvar och härliga vänner. 

19 jun 2017