Nu har dressyrdomaren hissat upp stiglädrena!

..fick jag höra i går då Lusse och jag startade en liten clear round hos Jättendals ridklubb. Jag hoppade ju mycket under ponnyåren samt i början med Mirang men la det på hyllan när hon blev dräktig med Shira och efter det har jag inte hoppat mycket alls. Nån gång då och då när andan faller på. När Lusse var fyra år startade jag en klubbis på honom så detta var alltså andra gången jag tävlade hoppning på tio år.

Lusse skötte sig som vanligt som den pärla han är. Tittade inte på några hinder och vi kunde rulla på i galopp runt hela banan. Det är lättare nu än då han var yngre eftersom galoppen är mer reglerbar. Jag tror han tycker att han är ganska duktig och häftig då han hoppar för han tar verkligen i och gör stora språng över hindrena och sen gärna lite glada studs efter. Han har väldigt fin teknik och är ärlig, hoppar ur alla lägen. Hade han bott hos någon som var mer inne på hoppning hade han nog kunnat prestera fint på SM även i den grenen.

Efter vi hoppat klart skulle jag skritta av honom till fots som belöning tänkte jag. Men då var han rejält taggad. Det blåste och det var mycket hästar överallt så det var ganska mycket häst att leda en stund där. Jag fick i alla fall se hur han ser ut då han går i långsam balanstrav bredvid mig med stolt krökt nacke. Riktigt snygg var han! Vore kul om vi kunde leka lite med det där i framtiden uppsuttet, om han kunde lära sig lite piff och puff. Han har ju förhållandevis lätt för samlingen i travarbetet ändå.

Shira fick också jobba i går, ett trimpass med Johanna. Hon skötte sig bra även om hon inte uppskattade underlaget helt tror jag (fibersand). Det tog lite längre tid än vanligt att bli lösgjord nämligen. Jag hoppas hon ska uppskatta underlaget på min ridbana här hemma i alla fall. Den blev klar i går. Vi skulle behöva en sladd så vi kan jämna och platta till lite innan jag börjar rida där dock. Annars ser den jättebra ut! Blev snyggt med gräsvallarna runt också, får se om jag ska plantera lite snygga blommor där!

I övrigt rullar allt på. I tisdags red jag ut med Lenita, gick jättebra. Mirang var ovanligt pigg trots värmen. Hade nog hittat nåt räsergräs i hagen? Det är så kul att se henne och Lenita tillsammans, de passar fint ihop. I dag har jag ridit ut och klättrat med handhäst. I kväll är planen att de små gula ska få jobba lite om det inte regnar. I morgon ska jag åka ner och vaccinera alla fyra på kliniken. Vi får se om Qharma vill gå in i trailern. Hon har ju bara åkt en gång i sitt liv och det var då hon åkte hem hit, dvs en väldigt lång resa. Hoppas det inte avskräckt henne och att Tingla kan agera lite draghjälp! Resten av veckan blir det alltså ganska lugnt med lite skogsrundor eftersom de är nyvaccinerade. Men även ett konditionspass med Lusse står på agendan på lördag. Det är tolv dagar till vi far på SM nu!

27 jun 2013