Min lilla byggsats

Lilla Qharma ser inte slug ut! Som en byggsats av olika delar i strl från S till L. 6 cm högre bak än fram. Dessutom med lång ullig fölpäls som hon släppt fläckvis och hårlösa fläckar på huvudet eftersom hon blev allergisk (?) mot nylongrimman. Men jäklar i min låda vad hon rör sig! Jag väntar med spänning på hur hon ska röra sig när hon ser ut som en "riktig häst"! Dessutom tror jag det bor en riktig svan där bakom byggsatsen. I dag hade hon och Tingla rejs i samband med intag. Det är så roligt att se dem leka och jag är glad över mitt beslut att köpa Qharma. Det märks på Tingla att hon mår bra av en kompis som hänger med (och ofta även drar igång) bus. Över huvud taget är Fjordflickorna en färgklick i tillvaron som ofta får en att le. Båda två är väldigt glada hästar med mycket positiv energi kring sig. Härliga, bestämda Tingla som alltid är så tydlig med vad hon tycker och tänker men samtidigt alltid är med på noterna när det gäller arbete. Allt är kul, tycker Tingla. Utom när det är slut på mat eller när Qharma är efterhängsen. Annars skiner hon som en sol för det mesta.

Qharma har en mjukare personlighet. Jag jämför ju henne ibland med Lusse och båda har en mild framtoning och är riktiga mattegrisar som vill vara till lags. Annars är de ganska olika. Lusse tycker mycket om att vara själv, är en ganska självständig häst som inte har några problem med att vara ute ensam eller att gå ensam i hage t.ex. Han är också ganska reserverad för främmande människor och tar ett tag innan han släpper in nya. Dessutom älskar han mat. Qharma är väldigt social och vill helst vara upp i de andra hästarna eller oss människor hela tiden. Alla människor är goda enligt Qharma. Hon vill helst krypa upp i knäet på alla hon möter. Hon är också tämligen ointresserad av att äta. Hon är lite mer som de stora hästarna. Man äter då man är hungrig och resten av tiden leker man eller solar. Om hon blir en vinnare i utställningsringen eller på dressyrbanan får framtiden utvisa. Men att hon kommer att bli en riktig kompis kan jag säga redan nu. Hon är enormt mysig att hålla på med. Det är roligt med både henne och Tingla för de visar så tydligt att de verkligen uppskattar då man borstar dem och pysslar med dem.

De stora hästarna rullar det på med. Shira känns jättefin just nu. I måndags red vi ut, en tur upp på berget där hon fick ta en lång galopp. Härligt tyckte vi båda! I går tömkörde jag henne ca 6 km varav säkert 4 km var i trav och galopp. Beach 2013 -here I come! Skämt å sido, jag tycker det är ett bra sätt att träna både mig och henne samtidigt och hon jobbar hemskt bra på töm. I morse var vi ner på klubben och trimmade lite dressyr. Vi hade sällskap av en fd stallkompis och hennes snygga valack. Shira tyckte nog det var rätt skoj att de red samtidigt för hon kändes på hugget på ett bra vis. Jag red inte så länge, ca 30 min plus fram och avskritt. Men det var ett bra pass där vi checkade av grunderna. På söndag ska vi rida för Mats, det ska bli jättekul! Fram till dess får hon gå i skogen två dagar.

Mirang fäller kopiösa mängder päls just nu. I övrigt verkar hon rätt nöjd med tillvaron när hon slipper gå med de gula småligisterna. Inte lätt att vara en gammal fin dam och bli terroriserad av småbarn som vill leka hela tiden då man vill ta det lugnt! Hon rids i skogen och känns bra just nu.

Lusse var jag och red i går. Vi trimmade i ridhuset i byn där mamma och pappa bor. Han kändes jättefin! Vi jobbade mycket med galoppen som börjar bli allt bärigare. På lördag ska han gå träning för Mats. Ska bli kul!

Mirang 19 år gammal

21 mar 2013