Laddar för tävling

...gör jag dubbelt upp just nu kan man säga. Eller kanske trippelt till och med, eftersom jag är inbokad att döma en hel del under september och oktober.

Lusse red jag för Ingrid i måndags. En jättebra träning! Jag berättade om mina målsättningar med starten om drygt 2,5 vecka och sen jobbade vi utifrån det. Uppvärmningen bestod av skrittjobb med bakdelsvändningar och till slut fick jag in en bra känsla och de gick från att vara fyra-fem mässiga till att vara klart möjliga att godkänna, dvs en sexa. Sen fick jag trava fram på stora bågar som lösgörande jobb samt tänka lätt öppna längs långsidorna. Ingen tävlingsöppna utan bara påverka nacken och eftergiften. Detta har jag börjat med i sommar och Lusse gjorde det fint. Därefter jobbade vi med trav-galopp övergångar. Han skulle fatta ärtigt, galoppera bärigt, samla sig, bryta av och sen fram i stor trav direkt och inget mellanmjölksland. Inte så lätt men så bra effekten av detta jobb blev! Sen red vi igenom Lätt A.4 två gånger och håller jag bara i detta så är det fullt möjligt att nå de mål jag har med tävlingen.

Jag var även i Jättendal och red Lusse torsdag. Ett skönt kondispass på 50 minuter i friskt tempo i Vik. Det är så kul att fräsa runt med Lusse i skogen! Nu jobbade vi också med lite av samma tänk som på träningen, både jobbet med övergångarna och att lossa nacken med lätt öppna. Mamma har jobbat mycket så förutom mina pass har han bara skrittats ut för hand en dag. Men hon ska rida honom fredag och lördag. Sen blir det ett nytt pass för Ingrid på måndag, kul!

Shira och jag ska ju tävla redan på lördag. Så i söndags var jag ner på SRK och red igenom programmet, både i delar och sin helhet, tills det kändes bra. Hade kandaret på och Shira kändes riktigt fin och allt flöt på och kändes rätt enkelt. Jag avslutade med en skön skrittrunda i skogen, precis som på lördagens pass. Sen fick hon vila måndag. På tisdagen tömkörde jag henne i skogen här hemma en halvtimme och allt avlöpte enligt planen. I onsdags åkte jag till SRK igen för genrep. Framridning med samma tänk som på lektionen för Ingrid i måndags. Om övergångsjobbet tyckte Shira INTE. Fatta galopp, galoppera bärigt, samla sig och bryta av var inga problem men att sen trava fram tyckte hon var bara dumt. Hon blev laddad av jobbet och ville smågaloppera på stället eller tripptrava. Då hon tog sitt förnuft till fånga blev hon dock jättefin och jag fick en riktigt bra känsla i traven efteråt. Jag red även igenom programmet två gånger. Det kändes som vi hade bra pejl på det hela. Jag vet att det är helt annat att rida det på tävling men det känns ändå som vi har "something going on..." som troligen inte ramlar in i helgen men kanske i framtiden! Jag har ett personligt mål även med henne för denna tävling, vi får se om jag når det!

På torsdagen var det dags för uteritt bort till Norafors. Vi var ute 50 min, frisk trav och galopp uppe i skogen och rask skritt efter asfalten dit och hem. Speciellt hem eftersom det började regna rätt rejält då. I dag fredag blir det ett litet trimpass här hemma på banan och på lördag får ni hålla tummarna, preliminär starttid är klockan 10.56!

Tingla tömkörde jag i måndags på stubbåkern, mkt travjobb. Hon var duktig som vanligt. I eftermiddag är planen att hon ska få möta draglinorna igen. Qharma fick jobba i onsdags. Promenad blev det för hennes del, både i skogen och i trafiken. Hon var jätteduktig. Det känns som det händer mycket med vår relation just nu. Troligen har hon mognat en del i sommar men det är väl även att vi lärt känna varandra allt mer. Roligt känns det hur som helst! Snart kanske hon till och med vill låta sig lastas om jag har tur!

Knattarna går fortfarande ute, dock fick de sova inne torsdag natt då det regnade ihållande. Vi får se när de åker in permanent. Det är inte direkt nåt att äta där nere nu men samtidigt är det ju troligen roligare och nyttigare att sova ute om man är en ung häst med mycket spring i benen. I alla fall så länge det inte regnar, för då känns det inte så kul eftersom de sover liggandes en hel del. Det är oftast bara några grader varmt om mornarna nu dessutom.

Planerna för helgen är förutom tävling med Shira att kolla lite på tävlingarnas högre klasser samt treårstestet för ponny som går i Timrå. Jag vill se lite hur det går till då jag planerar att visa Tingla nästa år. Bjuder på en bild på Lusse där han var ganska nyinriden, från hösten som 3-åring. Det var roligt att rida honom redan då som synes. Tänk att nästa år sitter jag där på Tingelingens rygg! Hoppas hon ska vara ett lika stort A-barn som Lusse att rida in!

30 aug 2013