Kommer i form?

Den fördel jag kan se av att Shira och jag nu promenerat tillsammans i stort sett dagligen under två veckor är att jag verkar komma i form av det! Jag tyckte kläderna satt lite lösare och jag hade visst gått ner två kilo. Inget ont som inte har något gott med sig!

Den här veckan har vi promenerat 45-50 minuter rask skritt tre dagar och så skrittade jag uppsuttet en halvtimme en dag. Hon har varit ett riktigt A-barn alla dagar. Hon verkar över huvud taget nöjd med livet trots att hon står ensam i en liten hage. Det är inte så lerigt i den och hon har fri tillgång till mat samt står nära stallet/huset så hon har uppsikt över allt vilket passar henne perfekt.

Jag har hittat lite gamla bilder och här kommer några från hennes unghästår:

Shira 2 år och 4 månader, en av de första gångerna med sadel på ryggen.

Ganska exakt sju år gammal bild på Shira 2,5 år. Hon är tömkörd under tio gånger här.

Shira under ryttare i början på året då hon skulle fylla tre. Jag tror det är tredje gången hon bär ryttare.

Knattarna har fått jobba en dag var hittills denna vecka. I måndags gick vi en längre promenad på drygt 45 min med Tingla i mörkret. Det tyckte hon var spännande för vi gick på ett ställe hon bara varit en gång förut. I dag var det Qharmas tur att jobba. In i stallet, spola ben, på med benreflexer, reflexbrösta, däckel, träns och tömmar och sen gick vi. Första gången vi skulle ut på egen tur utan Micke som moraliskt stöd framme vid huvudet. Det började mörkna och jag trodde nog hon skulle tycka att det var bättre att stanna hemma men hon överraskade mig stort i dag. Lite vingel precis på gårdsplan men sen fick vi upp farten och hon trippade på så fint både efter vägen vid möte med bilar och över två broar. Vi skrittade och travade och gjorde halter och hon löd tömtag, pisk och röst perfekt. Det var som om jag hade med mig rutinerade Tingla och inte den gröna Qharma som faktiskt bara varit i däckel sex gånger innan. Duktiga Qharma! Hon har en härlig energi och nu när hon tror på att det jag säger är sant så glimtar den fantastsiska arbetsmoralen som hennes bror har fram även i henne. Jag tror och hoppas mycket på Qharma. Hon är en till utseende, storlek och gångarter rätt komplett Fjordhäst och har jag då henne med mig som ryttare/kusk, ja då har jag nog en drömhäst.

Lusse och jag hade en dejt på SRK i onsdags. Vi red ett pass i ridhuset och han var duktig. Som vanligt får jag väl säga, det är väldigt sällan den hästen gjort mig besviken om ens nån gång. Jag testade ett nytt bett och han var väl inte helt överförtjust i det. Jag ska prova ytterligare en gång med en annan nosgrimma dock innan jag lägger det helt till handlingarna. På lördag far jag till Jättendal och rider honom, men då blir det ett konditionspass ute i skogen.

Lusse 3,5 år. Jag var lika glad på hans rygg redan då.

I helgen ska jag på Jan Brink cliniqen. Jag har även anmält mig till middagen med föreläsning på lördagkvällen. Jag hoppas få med mig mycket matnyttigt och inte minst en massa inspiration!

7 nov 2013