Kick off för ÅFF

I helgen hade vi kick off för ÅFF. Vi blev bara tre som kom utöver min mamma som också var med till fots en del. Men vi hade himla skoj ändå. Men man kan väl inte förvänta sig annat när tre så trevliga tjejer med sina gula gentlemän ska träffas?

På lördagen byggde vi en bruksridningsbana och testade den. Alla tre hästarna var jätteduktiga, känns som det var en gren som passade dem. Jag har ju bara testat detta med Lusse en gång förut och då var han bara fyra år. Det var stor skillnad nu då han är mer vuxen i kropp och knopp. Kanske en gren att satsa på i framtiden? Det enda han inte gärna gjorde var att gå på plattan. Men med lite träning ska nog det också lösa sig.

På söndagen red vi dressyr. Josefin och jag bytte hästar med varandra så hon fick testa Lusse i alla gångarter med lite coaching från marken av mig. Jag satt sedan upp på hennes Kruse och red en stund för hon ville se honom från marken. Jag har ridit Kruse en gång förut, han är en trevlig bekantskap. Linda red sin Atari själv och jag coachade dem lite.

ATARI har jag även ridit måndag och tisdag här hemma. I måndags trimmade vi lite på banan med bommar. Det passet kändes han jättebra! Galoppfattningarna satt, galoppen kändes fin och balanserad. I traven har jag upplevt att han gått lite med handbromsen i men detta pass lossnade det verkligen och det finns mycket trav att utveckla i honom. Fina Atte! I dag har vi skrittat ut på lång tygel i skogen, mysigt! Jag som inte är nån tuff ryttare med nya hästar känner mig väldigt trygg och hemma på hans rygg bara efter lite mer än en veckas bekantskap. I morgon ska han få vila, då ska jag ha dressyrläger och programridning 7 mil härifrån hela dagen. Sen tar vi nya tag och på söndag åker han hem till matte igen.

SHIRA tömkörde jag i lördags och i dag. Båda passen i skogen och i alla gångarter. Ger bra flås kan jag lova! I söndags trimmade vi på ridbanan här hemma och hon var otroligt fin. Jag red på träns och hon hade massor av power men var ändå mjuk och följsam. Vilken känsla hon ger då allt stämmer! I måndags var vi ute och gjorde lite backjobb med galoppintervaller i skogen. Några filmer på Shira från senaste Matsträningen samt tävlingen med Johanna förra veckan kommer här:

LUSSE var på besök här i stan i måndags för att vaccineras så vi slog två flugor i en smäll och jag red honom i samband med detta. Jag valde att rida ute på de fina vägar jag brukar traila mina hästar till ibland. Lusse fick galoppera på sandvägar och bada fötterna. Det första tyckte han var jättekul, det andra var mer tveksamt men till slut plaskade han i!

TINGLA & QHARMA får nog en vilovecka denna vecka. Mycket som ska hinnas med. Men det lider de inte av, de har det gott i stora beteshagen. Gräset är i princip slut vilket syns på Tinglas rondör å det positiva hållet. Jag räknar med att ha dem ute dygnet runt minst 2 v till.

Jag bjuder på en ca 2 veckor gammal film på dem, det finns rätt mycket gång i båda två:

Avslutningvis måste jag ju visa hur fint stallet blev när vi målade om det ni i helgen. Vi har till och med en matchande katt!

30 jul 2013