Ivar och bytesjobb

Den här veckan har gått i stormens tecken. Många varningar inför den och sedan sviterna efter den. Vi drabbades inte speciellt hårt, ridbanestaketet (breda elband) gick av i en skarv, ett träd föll i hästhagen samt strömavbrott 15 timmar vilket också innebär inget vatten. Vi hade dock fyllt upp dunkar i förväg och huset höll värmen rätt bra så det gick ingen nöd på oss alls. På en av mina ridvägar hade två träd fallit över vägen så dem har vi flyttat. Återstår att se hur det är på de andra ridvägarna, jag ska utforska lite mer i veckan. Andra har fått tak förstörda, massor av skog nedfallen, strömavbrott flera dygn så jag är tacksam att det blev så pass milt hos oss.

Shira reds av Johanna på SRK på onsdag morgon. Då låg fokus på bytena. Shira tar jobbet bra och Johanna lotsar henne så fint. Jag känner tillförsikt att de sitter då det är dags för Msv B debuten. Två klipp på det jobb de gjorde mest kommer här: 

http://www.youtube.com/watch?v=31j221-TpcA&feature=c4-overview&list=UUEEUS2VHKxdjczxGrvSlG3A

http://www.youtube.com/watch?v=ufj9h6-9B_8&list=UUEEUS2VHKxdjczxGrvSlG3A

Nu åker Johanna bort tre veckor så jag ska försöka förvalta det jobb hon gjort väl så hon slipper skämmas för oss då hon kommer hem igen! Torsdag morgon klev jag upp tidigt och red innan jobbet. Då var det fortfarande vindstilla. Jag har inte ridit ut henne nåt sen jag fick några resor under veckorna hon skrittades. Jag har bara ridit på bana/ridhus, vägen upp till vårt hus samt promenerat/tömkört ute. Men nu var det dags! Jag ledde första biten så hon fick tagga av lite -hon är alltid piggast alldeles i början. Satt upp då vi kom av bilvägen. Sen red vi en lång härlig galopp (ca 1,5 km) uppför en backe och Shira var idel solsken. Även lugn på hemvägen då vi skrittade och travade. Ända tills vi var nästan hemma. Grannen borrar för bergvärme och det är ett fasligt oväsen. Då jag stack ut hade de inte börjat men nu var borrningen i full gång. Problemet var att jag måste passera ca 10 m från borrandet för att ta mig hem. Jag satt av och ledde henne och hon var minst sagt rädd men hon skötte sig ändå super måste jag säga. ca 50 m efter att vi passerat var hon lugn och jag kunde sitta upp och rida sista biten. Det tar sig!

Fredag tog vi en promenad på en halvtimme för att se sviterna efter stormen på närmsta ridvägen. Lördag kväll trailade jag ner henne till SRK och vi red ett rejält pass. Hon var taggad, mycket överskottsenergi eftersom hon inte jobbat rejält sen torsdag morgon. SRK hade haft strömavbrott och nu då ridhuset värmdes upp så knäppte det en del i träet. Det tyckte Shira var läskigt och tog det som en anledning att varav upp men jag höll mig till min plan och hon blev riktigt fin. Vi red ett lösgörande pass med basjobb bara, mycket övergångar, checka gas-broms, ställa igenom i nacke och sidor. Efter ca 50 min var vi båda svettiga och nöjda.

I dag söndag har jag ridit ut henne igen. Så skönt att vi är på g med uteritterna igen. Jag gjorde samma sak denna dag, ledde första biten och satt upp när vi inte var på trafikerad väg. I dag blev det en kortare runda på 35 min men hon skötte sig bra. Lite dramaqueenande på hemvägen då fåglar lekte i en buske så den rörde sig, annars idel solsken. I morgon rider vi för Ingrid, det ska bli så kul!

Shira 6 år på dressyrträning

Mirang, 19 år med Evelina på dressyrträning. Världens finaste tant!

Lusse har jobbat fem dagar denna vecka. I början av veckan ett ridhuspass med mig och ett utepass med mamma och nu i slutet av veckan två uteritter med mamma och en med mig. Då jag red var han ganska rejält i gasen och lite småbusig men inget som inte var hanterbart. Han fick galoppera av sig rejält så då vi skrittade av sista biten var han nöjd och avspänd. Träden låg som plockepinn i skogen, jag tror han tyckte det var lite livat att kryssa mellan dem plus att det blåste och snöade lätt.

Nu går jag in i sista arbetsveckan innan jullovet. Det ska bli hur härligt som helst med sexton dagars ledighet! Så mycket julstämning är det dock inte eftersom snön envisas med att regna bort hela tiden. Jag vill ha vitt fluff, sol och några få minusgrader på mitt lov! Avslutar med en bild från sommaren 2010 då jag hade hästarna hos mamma. Ett härligt sommarminne då jag och Evelina badade med Shira och Mirang i havet i Hårte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 dec 2013