Inga fantasipriser?

Eftersom jag under fjolåret köpte hela tre hästar och hade en till salu har jag checkat marknaden en del. Och det är näst intill oförskämt vad en del människor tror att man kan få en häst för. Saxat från nu aktiv annons där det söks en stor häst:

Söker nu en nybörjar mor och dotterhäst. Har en dotter som är 10 år. Söker en häst av större modell då även jag ska kunna rida honom, då dottern endast är intresserad av att rida max 1 gång per vecka och då med hjälp av mig. Måste vara låg i rang då han kommer gå i ett stall med 2 ston. Inga fantasisummor, utan upp till 6000 är vi beredda att ge. Då ska sadel och träns ingå.

Nu antar jag att det är en promenadhäst som söks, ras är inte precisierad och heller ej ålder. Men just den sista kommentaren tycker jag var intressant. Inga fantasisummor, max 6000 kr inkl sadel och träns fick mig att baxna då jag vet vad det kostar att föda upp en häst samt att 6000 kr inte räcker långt då det kommer till en sadel ens alla gånger.

I veckan har fokus legat en del på Shira. Hon känns hemskt fin just nu, både i skogen och på bana. Även hennes kära mor har haft många ljusa stunder den sista tiden och känns väldigt trevlig att rida. Mirang är en typisk vinterhäst, är oftast som bäst att rida om vintrarna då kylan biter i kinderna. Shira brukar tendera att bli lite väl pigg om vintrarna men det har hänt en hel del med henne det sista året. Att få en gul trygg kompis i hagen, gå ute långa dagar i kuperad hage, fri tillgång på stråfoder så hon håller hullet och kan gå på minimalt med krafft har gjort en hel del för frökens pysfaktor.

Lilla Tingla och jag hade ett litet träningspass på banan i går. Vi övar stanna, backa, flytta, följa. Sen tog vi en liten promenad ute. Hon är väldigt läraktig. Jag glömmer nästan att hon är 2 år ibland eftersom hon är super i hanteringen. Det kommer nog inte vara nån stor sak att åka iväg ensam med henne och rida på främmande platser ens i unga år. Känns kanon att ha grundjobbet klart. Jag kan ju redan nu lasta henne ensam.

Avslutar med en bild på Shira 6 månader. Känner ni igen henne?

8 feb 2013