Höstfärger

Ja, nu är det verkligen höst. Mörkret sänker sig snabbt om kvällarna. I går hade Shira och jag reflexpremiär då vi red ut. Det blev en runda på en timme bort till Norafors där hon fick trava och galoppera på grässtigarna. I dag skrittade vi ut runt sandtaget en halvtimme. Det var en sån där skön kravlös runda där jag bara satt på långa tyglar och varvade ner. Det är så härligt att vi faktiskt tar de där rundorna nu tillsammans.

Shira har de senaste dagarna varit väldigt lugn och harmonisk både i stall, hage och under ridning. Jag tror det är för att hon går med knattarna. Dels rör de sig hemskt mycket i hagen så de 10-12 h hon är ute rör hon sig också avsevärt mer än förut då hon gick själv. Dels tror jag hon mår bra av att ha kompisar i hagen. De är så goda vänner alla tre och hon slipper "hålla vakt" på det sätt det blir om de går ensamma i hage. I går kväll då jag ridit stod Shira och väntade på något. Hon hade ju fullt med hö i boxen så jag var lite fundersam på varför hon inte åt. Men hon väntade på att knattarna skulle få sin kvällsmat. De får en tuss hö då de kommer in och sen resten då jag nattar dem. Då de fått sin kvällsgiva och börjat äta började Shira (som har fri tillgång till grovfoder inne) också äta. Snacka om god kamrat!

Höstfärger

I dag gick jag och Qharma en promenad. Vi tog en för henne ny väg och hon var helt avspänd och traskade så snällt med mig. Qharma är en fruktansvärt söt häst, både till sin uppsyn och sätt. Hon gnäggar ofta då jag kommer och man smälter då man ser hennes stora fina ögon skymta under den burriga luggen. Exteriört har hon ju varit väldigt snygg en period men nu börjar hon dra iväg igen och bli en byggsats. Hög rumpa, rund bäbismage och en framdel som inte passar ihop riktigt med mellandelen och bakdelen. Ett riktigt pussel. Det ska bli spännande att se hur hon utvecklas. Jag tror hon blir klart långbentare än Lusse men jag ser också fler och fler likheter mellan dem ju äldre hon blir.

Tingla har bara fått lite pyssel de senaste dagarna. I morgon blir det en tur med lastpallen igen. Vill att vi är två då vi jobbar med den än så länge. Tingla utvecklas också en del just nu. Det känns som hon börjar få lite längre linjer och hon har blivit klart slankare den sista tiden.

Lusse och jag red för Ingrid i går. Ett pass med grundjobb som liknade det jag tog för Mats sist ganska mycket. Han ska in i ramen i skritten bl.a. genom jobb med framdelsvändningar. Här var Ingrid in och korrigerade min position en del. Självklart blir det svårt för Lusse om matte sitter på fel sittben. Sen jobb med ramen i trav. Lossa nacken med lite öppnatänk. Även här var Ingrid in och korrigerade min sits vilket var välbehövligt. Det är enorm skillnad i känslan då han kommer igenom och blir lösgjord. Från ponnytrav till lite passagefeeling. I galoppen jobbade vi med fattningar, övergångar och kortare sekvenser där fokus var på spårning och formning. Fyrkantsspår och volter. Rent basjobb men ett jättebra pass där det kändes som han blev riktigt igenomriden. Precis vad vi behöver just nu. Han blev rejält svettig, jag planerar att raka honom till helgen så han är korthårig inför de kommande två helgernas tävlingar då jag hoppas att vi tar SM kval nummer två och tre.

Ibland undrar jag vart jag och Lusse varit om jag kunnat satsa lite mer på honom och haft honom på heltid. Samtidigt vet jag att han trivs så bra där han är nu i Jättendal där han också får lufsa lite mer kravlöst i skogen. Dessutom skulle jag aldrig hunnit med en häst till på heltid så det här är egentligen en optimal lösning. Jag får både njuta av fina Lusse mellan varven och slipper vardagsgörat kring honom. Bjuder på en ganska exakt tre år gammal bild från då han var ny hos oss. Detta är andra uppsuttna galoppen. Himmel så mycket som hänt sen dess!

1 okt 2013