Härliga tjejer

Jag har kommit in i period två av fyra under detta läsår och nu är jobbschemat betydligt luftigare och man hinner andas och stresspåslaget har gått ner avsevärt. En vanlig vecka rider/kör/tömkör jag Tingla 4 ggr, Qharma tre ggr (Amanda rider henne en gång i veckan), Lusse 2 ggr/v, Bella 1-2 ggr/v. Det är en ganska lagom nivå att ha utöver jobbet. Varje söndag planerar jag veckans ridschema efter övriga aktiviteter i livet samt väderprognos. Vivan har deklarerat att hon vill träna på något hon med så vi brukar öva lite i stallet om kvällarna. Hon får stå på gången och jag ryktar henne, borstar man och svans och tar hovarna. Sen går vi in i spolis och tränar lite på att möta den läskiga vattenslangen. Ännu har den inte nått Vivans hovar men den närmar sig. Vivan älskar pyssel, står som en staty då jag borstar henne. Över huvud taget är jag väldigt förtjust i alla mina fyra tjejer. De är ganska olika men har alla sidor jag uppskattar.

Sociala Qharma som älskar mys och att få mitt fokus. Går jag in i hagen kommer hon oftast springande och vill vara med. Sitter man upp på henne är det alltid långa benet före och spetsade öron. Frimodig och full av energi både i skogen och på ridbanan. Fantastiskt fin i kontakten med bettet. 

Tingla med det stora självförtroendet. Tingla som gör mig modig. Som alltid säger åt mig att inte vara en sån fegis när jag tvekar. Som tycker att det alltid kan gå lite fortare, att man kan göra lite mer. Men som under det där tuffa ändå är känslig och som går att rida på hjälper så små, så små. 

Bella, den kloka och följsamma. Den tålmodiga som alltid väntar på sin tur. Som stannar upp och tänker till istället för att fly när något är läskigt. Tillitsfulla Bella som gör nya saker som om hon gjort dem hundratals gånger tidigare bara för att hon vet att jag aldrig skulle be henne om något hon inte kan.

Vivan, det lilla yrvädret med punkluggen och de stora kolsvarta ögonen. Nyfiken på livet och full av energi. Kvick i både kropp och knopp och oavsett hur läskigt något än är alltid med full repsekt för sina människor. Älskar uppmärksamhet och egentid med matte.  


 
Bella och jag var ute och tömkörde i fredags. Tredje gången tömkörning och första gången med bett och det blev högsta betyg. Jag är så imponerad över hennes inställning och temperament. Det är så enkelt med Bella! Qharma tömkörde jag på ängen i tisdags. Sen blev det uteritt med Amanda i torsdags, uteritt med mig i går och dressyrtrim på banan med mig i dag. Jag var väldigt imponerad av henne vid uteritten. Vid ett ställe är det en viltstig och ibland reagerar hästarna starkt just där. Qharma har inte gjort det innan men denna gång blåste hon upp sig och jag väntade på katastrofen. Men den kom aldrig, hon använde allt det där trycket till att jobba med ännu mer undersatta bakben och power. Både i går och i dag har hon känts helt fantastisk och inte minst galoppen har blivit så balanserad att jag vågar ta galopp även när det är lite halkigt eller kuperat. Tidigare har det behövts optimala förhållanden men nu orkar hon sitta ihop ändå på t.ex. en frostig äng. Tingla gick i skogen onsdag och torsdag och i dag körde vi henne. Det är så himla kul och körningen jag gjorde med mer rutinerade Ingvar har gett mig en trygghet och säkerhet på kuskbocken. Jag vet lite mer vad jag letar efter för känsla och vågar köra på lite mer än innan. Vagnen är verkligen helt underbar. Jag är så nöjd att vi köpte en lättre vagn så hon slipper slita så hårt i vardagskörningen. Nästa helg ska vi åka och träna för Mats Eriksson. Det blir första dressyrträningen på 1,5 år. Hon blir rätt svettig redan i det jobb jag gör utomhus hemma så planen är att halvklippa henne i veckan. Lusse är härlig han med, även om han inte är nån tjej. Mamma har ridit honom i skogen tisdag och torsdag. I onsdags trimmade jag honom på SRK. Han blev rätt fin efter en stund. Det var tydligt att han kände sig för i början. De håller på att lägga in nytt så jag hoppas det ska gå till sig med underlaget. I fredags åkte jag till Jättendal för att klippa om honom och rida ut med Madde och Patina. Det gick som vanligt bra att klippa och vi fick en skön runda i skogen efteråt. I dag har Helena varit och ridit ut honom i skogen, det är hon som tagit den häftiga bilden ovan. I morgon väntar Ingridträning igen, den första på en månad så jag längtar! 

12 nov 2017