Det var ju därför jag målade mitt stall gult

Den senaste veckan har det hänt väldigt mycket. Den största händelsen är att uppfödarna till hästen jag köpte i somras kom och hämtade honom och vi enades i ett förlikningsavtal. Detta medförde att jag hade möjligheten att betala in köpeskillingen på en häst jag bestämde mig för att köpa för en tid sedan.

Så numera kan jag titulera mig stolt ägare till 2.5 Fjordhäst (jag ser Lusse som till hälften min) varav två kommer från Stolplyckan. Ny i familjen är alltså Stolplyckans Qharma, ett sto född 2012 och en helsyster till Lusse. I och med detta har jag också tagit beslutet att byta de stora långbenta mot den lite mindre varianten gula punkhästar på heltid. Mirang blir ju kvar så klart, hon fyller 22 år i mars så hon flyttar ingenstans. Men Shira ska jag ju under våren försöka hitta en ny matte till. Så som en kollega konstaterade på jobbet i dag "det var ju därför du målade ditt stall gult!"

Planen med Qharma och Tingla är ju förutom att de blir familjemedlemmar och kompisar till vardags främst dressyr tävling/träning, körning och i framtiden kanske lite avel. Båda två har ju riktigt bra stam så det vore ju synd om de inte skulle få en avkomma var minst.

Lusse har jag varit och ridit två gånger denna vecka. I onsdags red vi ut i djupsnö i skogen. Det var knähögt mest hela vägen och skoterspåren gjorde underlaget rätt kasst men Lusse tuffade på. I dag åkte vi till ridhuset och tog ett trimpass. Det är sex veckor sen han var på en ridbana/ridhus men det märktes då rakt inte. Han var jättefin redan från start. Och framför allt var han på hugget och tyckte det var jätteskoj att träna. Så min plan med mkt konditionsjobb har fallit väl ut både för motivationen och kondisen för det var jag som blev trött fortast i dag. Dagen till ära fick vi också dela ridhus med en båt. Om detta brydde sig Lusse inte nämvärt, han gick fram och nosade på den och konstaterade att den stog där och sen gick han som om den inte stått där över huvud taget. Lättsam häst!

Lusse och båten

Denna vecka blev det också klart med platserna för dressyrtränare Mats Eriksson på Färsta och Lusse och jag har även i vår fått en fast plats. Härligt! Med Mats hjälp tar vi oss raskt framåt med stora steg och det behövs inför målet nästa år vilket ju är deltagande i Fjord-SM på Öknaskolan.

Sist men inte minst gick jag i dag på jullov. Det ska bli underbart med 16 dagars ledighet. Jag önskar alla en:

GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR!

21 dec 2012