Globen

I helgen har mamma och jag som traditionen bjuder helgen den första advent varit i Stockholm för Globen, shopping och hotellfrukost. Jag klev upp tidigt fredag morgon och tog en promenad på en halvtimme under stjärnorna med Shira. Klockan 8.03 satt vi på tåget mot Stockholm! Efter incheckning på hotellet bar det av mot Globen och mässan. Det var ganska lugnt att gå där medans matinén pågick och jag gjorde en del fynd. Utöver detta på bilden köpte jag Jan Brinks dressyrskola och Ridsport special.

Schabraken är tänkt till Lusse på tävling. Jag har bestämt att han ska få tävla i svart under 2014. Tränset är ett från Perfect sit som jag ska ha på Shira. Pannbandet är en dyrgrip som kommer sitta på Lusses tävlingsträns är det tänkt. Sen är det ett bett med D-ringar Sprenger kopia (249 kr) som jag ska testa på Lusse och ett tredelat Sprenger på 30% rea som jag ska ha på Perfect sit tränset. Sen är det billiga skydd med ludd som jag ska ha till vardags då jag trailar ner på SRK på Shira, 350 kr för fyra stycken. De beiga hoppskydden från Polo sport kostade 399 kr för fyra stycken och dem ska Tingla ha då hon börjar löshoppas i vinter/vår. Det grå fleecetäcket med rosa kant är också köpt till Tingla och kostade 175 kr. Sen är det ett skärp (89 kr), en väst (99 kr) och ett armband från Perfect sit (minns ej pris) till mig. Och sist men inte minst, lindor med kronor till vår kung som var på halva priset!

Sen var vi även ut en sväng i det vanliga shoppingcentrumet och handlade lite där samt åt middag. Därefter var det dags för kvällshowen. För mig var det lite extra kul att se fjordingarna eftersom jag numera känner de flesta av dem som var med. Jag är otroligt imponerad av människor som kan vara i en sån miljö som Globen med sin häst och den är trygg. Då har man en väldigt fin relation med sin häst och ett bra ledarskap. Att bero på ledarskap så var det ju två uppvisningar på det temat. Imponerande vad man kan träna djur till egentligen. De här bilderna är tagna av Anna-karin Bladh och här kan man se lite av vad jag tycker är så fantastiskt med Fjordhästen. När man har en fröken Yrväder som referensram på hur det är att ha häst är det så himla skönt att se att det finns den här sidan av hästeri också. Tingla tror jag faktiskt skulle älska att gå i en stor arena som Globen då hon vuxit upp. Hon är så trygg, har en fullständig övertygelse att alla är där för att titta på henne oavsett vad hon gör och har dessutom ingen flykt i sig.

Efter att ha släpat hem alla kassar på hotellet blev det några timmars sömn innan väckarklockan ringde för hotellfrukost och sen bar det av till Globen igen. Nu var det dags för dressyren! De hästar jag hade starkast på näthinnan efter klassen var såklart de tre i topp, Don Auriello (så fantastiskt mjukt och enkelt kan dressyr se ut), Romanov (vilken sportbil!) och Voice (tur jag inte har en så känslig häst, Gal satt verkligen blickstilla) men jag gillade även Sandro Boy 9 och Liza Minelli. Sistnämnda kanske för att jag såg lite av Shira i henne, Cortezblodet som slog igenom.

Hotellfrukost

När dressyren var slut åkte vi in och gick ett par timmar på stan innan tåget gick hemöver. Runt 23-tiden bäddade jag ner mig i min egen säng. Borta bra men hemma bäst!

Shira och jag var på SRK och trimmade i torsdags och då kändes hon finfin. I dag var det dags igen, nu med nya tränset på. Det blåste runt 20 m/s men hon var snäll att lasta och det gick bra att åka trots blåsten. Inne i ridhuset var hon lite mer speedad än vanligt till en början men ändå fokuserad och det var riktigt sportbilskänsla att rida henne i dag! Jag är lite i valet och kvalet om jag ska klippa henne. Hon blir vansinnigt svettig då jag rider på klubben men samtidigt är hon svår att hålla hull på och mer motor behöver jag rakt inte i dagsläget.

Jag skulle ha ridit Lusse också i dag men det blåste något fruktansvärt och han var otroligt laddad efter fyra dagars mer eller mindre vila (två promenader och två dagar helvila) så jag satt av efter en bit och ledde honom en timme istället. Då var han jättecool trots att det blåste helt galet mycket, små grenar flög omkring osv. Det är inte värt att jag åker av, jag vet ju sen i fjol att han kan bocka av mig om han blir rädd. I morgon ses dock Lusse och jag igen för då kör mamma honom till SRK. Det blir bra för honom att få galoppera av sig ordentligt inomhus på bra underlag.

I fjol på första advent tog vi den här bilden. Då var det -17 grader och en massa härlig nysnö. I dag är det +4 grader, hård frusen mark och blåser 20 m/s. Jag föredrar som det var i fjol måste jag säga. Och med de orden önskar jag er en trevlig första advent!

1 dec 2013