Gått igenom den årliga besiktningen

Den här veckan har det varit mycket sjukhus för mig. Jag har gjort tester och träffat läkare från två olika avdelningar. Och glädjande nog ser allt bra ut. Eller som den ena läkaren sa: "du ser oförskämt fräsch och välmående ut". Tydligen är konditionen också bättre än i fjol. Härligt!

Här hemma har allt rullat på. Shira har gått i skogen på töm ett pass och som handhäst ett pass. Mirang har fått galoppjobba på andra sidan bron för första gången i år (underbart kul!) utöver handhästpasset då. Det passet blev för övrigt lite spännande. Grannen grävde med en stor grävskopa och sågade timmer. Vid ett annat hus efter vägen eldade de. Och uppe i skogen hade vi ett nära möte med skogens konung. Vem säger att det inte händer saker på landet?

Tingla fick också lite motion i går. Vi tog en halvtimmes powerwalk samt joggade lite och hoppade över en pinne på andra sidan bron. Det porlar och forsar nåt alldeles otroligt i vattnet under bron nu så hon tittade storögt men som vanligt tuffar hon ju bara på. Jag tänkte ta med Qharma dit i veckan också. Vi får se vad hon säger om vattnet, men får hon lite draghjälp ska det nog gå bra. Det känns som hon landat lite den sista tiden. Jag har övat att ta in bara henne i stallet och det har hon klarat jättebra, inte alls blivit så orolig som förut. Sen är hon världens största pussgurka. Vill alltid stå och gosa länge. Ibland kan jag nästan tänka att det är synd att hon inte har en ensam matte, här kommer hon ju alltid att få dela mig med många andra. Men hon verkar inte vara av det svartsjuka slaget, får hon bara sin stund varje dag är hon nöjd. Hon är otroligt bra att pyssla med, jag kan t.ex. spraya henne lös i boxen. Sånt går ju inte ens med alla vuxna hästar.

Vi har börjat klura lite på hur vi ska bygga sommarhagarna. Vi skulle behöva lite värme så gräset börjar växa bara. Jag längtar tills det går att släppa Fjordingarna på stora ytor. Vad lyckliga de ska bli. Springa, leka och äta. De har en jäkla kondis båda två, orkar rejsa bra länge i sträck även om vinterhagen inte är stor.

I går var jag och dömde lite dressyr i Ånge, en lokal LB.2. Det var roligt för det var rätt många olika typer av häst med i klassen. Sen är det alltid lika kul att komma till Ånge, så glada och positiva funktionärer. Nästa tävling jag ska döma är om 10 dagar, även det en LB.2 för ridhästar. Jag har även blivit inbokad att döma ytterligare en tävling i juni. Kul!

Jag avslutar med att visa några bilder på fina Lusse från fredagens pass på honom på SRK. Ett pass med mkt fokus på galoppen. Sen fick jag även en rapport av mamma om en härlig ridtur på honom i skogen från i går. I dag laddar han batterierna för kommande vecka som bjuder på en uteritt med mamma, en uteritt med mig, två dressyrpass med mig.

Fina, fina Lusse!

5 maj 2013