Första advent -Globen och fotosession med Lusse

Söndag kväll och en härlig helg är till ända. Fredag morgon åkte mamma och jag till Stockholm för Globen, shopping och hotellfrukost. Det var rejält snökaos efter vägen men tåget gick som smort och vi var till och med i Stockholm före utsatt tid. När vi checkat in på hotellet bar det av ut till Globen. Det blev en sväng på mässan och där shoppades några back on trackprodukter till människa, två schabrak till Lusse som han ska ha på tävling/träning (ett rött och ett brunt), röda lindor till Lusse, ett illrött spö, sporrar så Lusse förhoppningsvis ska springa lite fortare på tävling (Sprenger rullsporrar, har liknande från Hööks fast korta och runda och han funkar bra på dem -verkar som de kittlas lite så det blir snabbare reaktioner), vita Roeckl handskar till tävling, rosa reflexer till Tingla, en underbar Kingsland tröja till mig på rejäl rea, dressyrstrumpor med ullfot (underbara!), två svansremmar (med plast runt så man lätt kan skölja av dem) samt att vintertäcke till Mr röd.

Sen såg vi kvälls-showen. Sötast var nog lilla lejonet Luna och läskigast männen som hängde än under än ovan vilt galopperande hästar. Så roligt att få se alla fina Fjordingar oxå. Så bra PR för rasen att de kan gå där inne och dra vagnar coolt trots fulla läktare, eld, mkt ljud. Imponerande och jag vet ju hur mkt jobb det är att bygga upp ett sånt förtroende med sin häst att den är ok med sånna lite mer extrema situationer.

Lördag såg vi dressyren. Tinnes Don Auriello var ju helt magisk men jag blev också mkt förtjust i Desperados. Sen blev det en sväng på stan för shopping av några julklappar samt lite kläder till mig och mamma. Tåget gick hem så vi var åter i Sundsvall 22.15.

Söndagen bjöd på -15 grader och gnistrande pudersnö. Jag fick besök av en kompis på morgonen och vi red ut på Halvbloden. Härlig tur! Sen bar det av till Jättendal där jag och Lusse hade en fotosession på åkern samt lite efter vägen. De korten kommer jag att publicera lite närmare jul men jag kan avslöja redan nu att de blev otroligt fina och bjuder på ett smakprov längst ner i inlägget. Lusse var rejält glad i hatten och bjöd på en del sprattel då jag bad om galopp. Annars kändes han jättefin. Red ca en halvtimme i dag. Kommer åka och rida honom i morgon oxå, då blir det en längre runda med mkt trav och galopp för att rasta ur honom eventuellt bus tills mamma ska rida honom i veckan.

Dagen avrundades med att jag hade en träning för en tjej och hennes Kallblodstravare. De var jätteduktiga och de övningar jag gör med Lusse passade även denna häst mkt bra. Så roligt då det funkar, både då man sitter på själv och då man instruerar!

Trevlig första advent till er alla!

2 dec 2012