Fjordflickor i fokus

...har vi haft i dag. Planen var att först ta ut dem en och en och fota dem och sen ta en liten promenad med dem tillsammans. Qharma var lite dramaqueen i stallet och tyckte det var livsfarligt med den turkosa hinken jag hade vatten i då jag skulle tvätta bort en fläck från hennes rumpa. Jag har svampat henne massor av gånger och hon brukar vara helt lugn med det. Men förut har jag använt en vit hink. Vet inte om det var sån skillnad? Så hon testade hållbarheten på grimma och grimskaft och den var god så sen kunde hon bada klart. Sen blev hon ännu mer dramaqueen då vi tog ut henne ensam ut stallet. "Stå stilla? Ensam? Här ute? Noway!" Så det var inte helt lätt att fota henne. Hon blir verkligen upprörd med stora bokstäver. Micke säger att hon är Mirang II då Mirang också är en sån häst som är mkt snäll i stallet, inte tål några förändringar i vardagen utan att bli lite olycklig och som är ganska bunden till andra hästar och vill ha koll på dem. Nåväl, det blev ju ordning på Mirang också så jag har hopp! Bjuder på en bild. Som synes är hon lite av en byggsats men man ser svanen där under ullpälsen!

Qharma 1 år

Sen tog vi ut Tingla. Qharma skrek lite åt henne men Tingla bryr sig inte så mycket om sånt så hon tog chansen till en stund med full fokus från matte. Bjuder på två bilder. Jag tycker partiskt att hon är skitsnygg!

Tingla 2 år

Mattemys

Sen tog vi en promenad med dem. Tingla gick i tät och betedde sig som hon var ett äldre ledarsto. Qharma blev så trygg av att få vara ute med sin kompis att hon ville testa att gå först bitvis. Det blev dock ingen lång promenad eftersom då Qharma stannade och jag drog lite i grimskaftet hände nåt med haken till bettet så den gick upp. Inte så bra att vara ute efter vägen med en häst som aldrig varit i trafik utan vettig utrustning på så vi vände hem omgående. Längs våran grusväg kom grannen med bil. Det blir ju väldigt nära de passerar hästarna (ca 1 m max, vägen är smal) men Qharma var jätteduktig och reagerade inte alls trots att den kom nära och hon hade tränset på trekvarten, jag ledde henne genom att hålla i nosgrimman. Jag tror absolut på att fortsätta ensamträningen men också att det kan vara bra för Qharma att få bli lite mer världsvan med stöd av Tingla.

Jag har faktiskt ridit den tredje gulingen i dag också! Ett pass på SRK. Han kändes fin men lite matt då vi red i ridhuset så vi gick ut efter ca 30 min och avslutade ute. Då blev det lite mer drag under galoscherna. Han börjar bli väldigt fin i galopparbetet. Orkar gå bärig i den förvända på alla möjliga vägar och gör jättefina fattningar. Mamma har ridit honom ute både söndag, måndag och ska göra det även i morgon. Sen rider jag ut honom i Jättendal på fredag. Så han har fullt schema!

De stora bruna rullar det på med. De har gått i skogen här hemmavid pga jag inte haft tid att traila in något till SRK. Men på fredag blir det ett dressyrpass för Shira igen!

Jag har även avmaskat hästarna i dag. Halvbloden såg ut som om jag misshandlat dem, en min av total förorättning. Fjordflickorna slickade sig om munnarna -det var ju medel med äppelsmak!

24 apr 2013