Ett, kryss, två?

Den här veckan har jag tömkört både Shira, Tingla och Mirang. Shira och Tingla brukar jag ju tömköra regelbundet men med Mirang var det ett bra tag sen. Vet ju dock att hon gillar det och hon är ju hemskt mkt tömkörd genom åren. Nåväl, jag tillverkade ett 1, X, 2 till min sambo och han hade alla rätt. Han kan mina hästar! Så här såg det ut:

***

Vem av hästarna vägrade i sten att gå på skuggorna på vägen, stegrade och backade och var allmänt töntig?

svar: Mirang (de andra såg inte ens att det var skuggor på vägen)

***

Vem av hästarna ville bara trava och inte skritta om hon själv fick välja?

svar: Tingla

***

Vem av hästarna sparkar bakut i galoppfattning men galopperar sen samlat och jättefint?

svar: Shira (..som ännu inte vid 9 års ålder vant sig vid svanskappans effekt då hon är pigg)

***

Vem av hästarna bockade stora caprioler & pep av glädje vid galoppjobb på blivande ridbanan?

svar: Mirang (tant 22 år tyckte det var kul med bytesjobb på töm!)

***

I övrigt var alla jättefina i det jobb jag gör med dem! Shira är en pärla, jag tömkör efter byvägen i alla gångarter och kan gå/småjogga bakom. Jobbar med skolor och sidvärts, hon kan trampa, ryggar exakt så många steg jag vill. Hon kan oxå göra bakdelsvändningar samt byter rent om man jobbar på banan. Mirang är oxå jättefint att tömköra, det har hon alltid varit. Som hon travade i torsdags kväll tror jag inte jag sett henne göra på flera år. Pappa Maraton upp i dagen!

Lilla Tingla är en oslipad diamant. Älskar att jobba. Jag tömkörde ju henne i början av veckan och ska strax ta en runda i samband med intaget. Jag är medvetet ofta ute med henne i mörker och trafik eftersom det kommer att bli vår vardag i framtiden då hon är ridhäst. Då är det bra om hon redan är van det. Det är sällan några problem med Tingla. Hon är en tuff brud i lyxförpackning. I fredags lösgalopperade jag henne lite. Och hon rör sig verkligen trevligt just nu. Är väldigt snabb i vändningarna oxå, gissar att jag kommer få smaka grus om hon gör de där då jag sitter på! Jag har köpt en Jolly ball till henne. Hon och Shira tycker den är rätt kul men lite läskig då den rullar. Då springer de iväg, skuttar och brallar. Men sen måste de tillbaka till den och peta på den så den rullar igen.

I dag var jag till Jättendal och red ut på Lusse. Det har jag inte gjort efter avramlingen men det var en perfekt dag att göra det på i dag. -5, strålande sol och vindstilla. Underbar vinterdag! Lusse gjorde inte en min vid uppsittning (har dock alltid nån som håller i nu för säkerhets skull) och skrittade lugnt från gården. Sen red vi ut i skogen. Det var plogat en bra bit eftersom de ska avverka. Perfekt! Gick både att trava och galoppera. Var ute 45 min och då var säkert 25-30 min av det trav och galoppjobb. En jättehärlig runda! Pigg men lydig häst! Känns jättefin i formen.

Nu till veckan ska jag rida honom tisdag, fredag och lördag. Tisdag blir det ridhustrim här i stan, de andra dagarna beror det lite på vädret om jag rider ute eller om vi åker till bana/ridhus med honom i Jättendal. Hoppas på finväder så vi kan rida ute dock, dagar som i dag är det underbart!

Lusse och jag i skogen i dag

27 jan 2013