En lättnadens suck

I måndags var jag in på kliniken med Shira för att förhoppningsvis få grönt ljus att köra på igen. Det är alltid lite nervöst innan man fått domen även om magkänslan brukar ha sagt sitt om hur läget är. Hur som helst var allt bra både på böjprov och longering. Härligt! Som Anette sa så är det väldigt bra om man slipper behandla henne utan kan vila bort skador. Eftersom Shira är Shira kommer hon säkerligen att dra på sig fler hagskador i livet. Har man lätt att varva upp och noll självbevarelsedrift blir det lätt så. Så det känns bättre att spara på det tunga artilleriet så långt det går. Enklast och säkrast vore att alltid ha henne i en liten sandhage men det är inte ett liv för en häst enligt mig.

Så nu kör vi igång igen! Vi smygstartade med lite lätt travjobb på töm efter byvägen redan i söndags och det jobbet har vi fortsatt och utökat under måndag och tisdag. Tyvärr är underlaget inte det bästa så det är kort trav i god balans som gäller på de sträckor som är plana, har fått lite sviktande is på sig alternativt ligger så till att de inte frusit utan är lite mjuka. I övrigt får man vackert hålla sig till skritt tills snön kommit. Eller åka in till ridhuset, vilket jag planerar att göra på torsdag och lördag denna vecka. Första uppsuttna galoppen kan bli intressant kan jag tänka mig. Annars sköter hon sig faktiskt väldigt bra i arbetet på töm. Klart hon är pigg men det har inte varit några explosioner utan hon har använt energin till att trampa på lite extra och känns väldigt fin och lösgjord. Jag jobbar mycket med sidvärts, öppna, övergångar skritt-trav.

Hon får stå kvar i sin lilla hage tills vädret stabiliserat sig. I och med att jag tänkte släppa ihop henne med knattarna igen när hon går över i stor hage avvaktar jag lite. I dag var det plusgrader och regn och jag vill inte att de trampar sönder vinterhagen. Men så fort det frusit på riktigt ska de få flytta över i den. Shira fick dock gå där själv nån timme i måndags efter att vi kommit hem från kliniken medan jag fixade klart i stallet och åt lunch. Sen fick hon gå tillbaka till lilla hagen då jag for till jobbet. Jag tänkte ha henne där under uppsikt lite då och då.

Nöjd Shira filosoferar i stor hage i måndags

I söndags var jag i Ånge och dömde årets sista tävling. Hela sexton tävlingar har jag fått döma i år. Jättekul! Då har jag ändå tävlat en hel del själv också och fått tacka nej några gånger då det krockat. Jag ser tillbaka på ett aktivt år och hoppas 2014 ska bjuda på detsamma!

19 nov 2013