Dressyrkörning -kan det vara något?

I morse for jag till Jättendal direkt efter frukosten för att rida Lusse en sväng. Vi rider mest utomhus just nu i och med att det är lågsäsong. Under vintern ska han stärkas och bygga mer kondis. Vi kommer rida Matsträningarna men mellan dem blir det mest ridning ute då jag tror han behöver det för att ladda batterierna inför kommande års tävlingssäsong.

Lusse var till en början vad jag brukar kalla lite lätt förvirrad. Vissa dagar går han och dagdrömmer lite då man rider ut. Vips kan han kliva av vägen och gå rakt ut i skogen för han får syn på nåt spännande där. Lite sån var han i dag i början av rundan. Men efter en galopp på en stubbåker vaknade tigern i Lusse. Vi red i Å, en varierad runda med både stigar, grusvägar och en lång åker att galoppera på på både bort och hemvägen. Ridvägarna i Jättendal är verkligen helt underbara!

Efter ridningen fick Lusse gå ut och äta lunch. Nöjd Fjordhäst! Både fått galoppera fort under ryttare, fått mkt beröm, morot efter ridningen och sen hö i hagen. Kan livet bli bättre?

Nöjd Fjordhäst

Själv for jag vidare mot Gnarp där jag dömde KM i dressyr för både JäRK och GRK. När detta var klart var det även premiär i att döma körning för mig. Detta har jag ingen erfarenhet av eller utbildning för men de visste de som körde om. Förvirringen blev även total under första ekipaget i och med att jag och min skrivare fått ett annat program och protokoll än de som körde hade övat in. Men det löste sig när vi fick det rätta utskrivet. Hur som helst var både kuskarna och hästarna jätteduktiga och det såg väldigt roligt ut. Skulle vara skoj att vara med i en sån tävling med Mirang. Och jag blev ännu mer laddad att köra in Tingla.

De duktiga ekipagen

17 nov 2012