Domaruppdrag och Shira fått svettas

I helgen har jag dömt vårens första tävlingar, Lätt B.1 och Lätt A.1 för ponny på lördagen och LB.2 och LA.3 för häst på söndagen. Alltid kul att komma igång igen för året. Spännande också eftersom det är nytt för i år att man får dela ut halvpoäng även i de lättare klasserna. Trevliga tävlingar med glada funktionärer och det är alltid en ära att bli anlitad tycker jag. Inspirerad att tävla själv blev jag också. Men det är bara 17 dagar tills det är dags nästa gång. Då ska Lusse gå en LA.3 på SRFKs regionala kvällstävlingar.

Lusse var jag för övrigt och red i fredags. Jag var trött och hade huvudvärk efter en tuff arbetsvecka men det var ändå skönt att komma ut på Lusses gula rygg. Nu har vägarna i Jättendal äntligen tinat fram så det blev årets första galopp på sandvägarna i Vik samt lite stigar. Vi red så både vatten, sand och vatten sprutade och Lusse var helt överlycklig. Jag satt med ett brett leende på läpparna jag med. Alla borde ha en egen Lusse -en häst man kan ha kul med och lita på men som det ändå känns som det finns utveckling i.

Annars är det mest Shira som fått svettas här hemma. Hon är nu fullt igång och vi är tillbaka där vi var innan skadan. Och som alltid är det jobbigt att ta sig uppför nästa trappsteg. Shira har lite lång rygg, något långa bakben och är inte jordens kvickaste i fötterna även om hon är kvick i skallen. Så att stoppa in de där bakbenen lite till kan kännas lite onödigt ibland, tycker hon. Hon flyttar runt på mig en del så jag inte ska komma åt henne det där lilla sista. Så i fredags fick vi experthjälp, Johanna satt upp på henne och red ett pass. Och hon fick rida hon också, men Shira blev hemskt fin. "Låt henne inte lalla runt utan be henne jobba ordentligt!" tyckte Johanna.

Så här ser det ut då Shira jobbar:

...nu återstår bara att matte ska kunna sitta på inner sittben och be Shira jobba även då hon vill flytta runt på henne. Annars får vi ringa in experthjälp igen! Kanonbra att ha någon som Johanna som är så väl inriden på Shira och känner henne utan och innan. Bara att se hur hon jobbar henne ger mig många uppslag till våra egna träningspass.

Shira 5 år testar Johannas balans

Lördag fick Shira skritta som handhäst till Mirang efter fredagens rejälare pass med Johanna. Torsdag och söndag har vi haft sällskap ut i skogen. I torsdags var det Lenita som red Mirang och i dag var det Victoria. Jättekul med sällskap, det blir ju både socialt, tidsbesparande och träning i ett.

Fjordingarna har roat sig med lerbad mest varenda dag på sistone. Deras hage är rätt torr men de är tämligen skickliga på att hitta en blöt fläck. Busungar! Jag brukar borsta dem lösa i hagen då jag ska undvika damm så det är bättre att göra det ute. Det är rätt mysigt för den jag borstar brukar klia den andra som i sin tur kliar mig. De är otroligt sociala båda två. Mina fina gula popcorn!

28 apr 2013