Doktorn kan komma

 

Tyvärr har det varit temat den senaste veckan. Dels har jag varit sjuk. Dels lyckades Ingvar busa av sig en sko i hagen med ett fult balltramp som blödde rejält som följd. Och dels har Tingla på nåt vis skaffat sig en ögonskada i hagen.

Om vi börjar med Ingvar så fick han vila förra torsdagen. Fredag morgon trimmade jag ett lätt pass som kändes bra och på lördagen skulle vi starta en Msv C.1. Jag visste att konkurrensen skulle vara hård men han har känts fin och jag såg fram emot starten. Riktigt fin var han också på framridningen. Helt avspänd, jämn i sidorna och med lagom energinivå. Men då jag kom in på banan spände han till och jag kände hur han tappade driv och blev svårpåverkbar. Travprogrammet var ingen superhit, speciellt inte skolorna. I galoppen tyckte jag dock att det tog sig och att han kändes riktigt fin där. Resultatet blev blygsamma 57.87%. Kanske är det så att han behöver en värmningsklass för att kunna gå klasser med lite mer samling och skolor. I lätt klass är alla rörelser så befästa och den nivån av styrkan också så dem gör han trots lite spänning men för att komma till sin rätt på Msv C nivån behöver han få komma in och checka läget i en lättare klass först. I vart fall har vi gjort tre bra Msv C resultat och två dåliga. De bra har vi ridit en värmningsklass före och de dåliga har vi inte det. Här kommer lite klipp från ritten och oavsett procent är han ändå min hjärtehäst.

https://www.facebook.com/moa.belin/videos/10155822400707074/

Söndag fick han en promenad med Micke och sen blev det tyvärr tre dagars vila pga jag var sjuk och hans tappsko med balltramp. Torsdag var vi på det igen, ett pass på töm, och lyckligtvis var han helt fräsch. Jättefin var han i tömmarna den kvällen! Så i går red vi ut en skön längre runda och nu är vi förhoppningsvis på banan igen även om han får ha boots på ett tag framöver.Om femton dagar åker han härifrån. Matte Emma kommer och hämtar hem honom igen. Jag har ju haft två provridningar på honom och det har varit ganska jobbigt med allt kring dem. Jag har så svårt för att hästen blir en vara då den ska säljas. För mig är det ju en vän. Det var så skönt då jag sålde Shira för Sofia köpte ju just Shira och inte sto född 2004 tävlad Msv dressyr/120 hoppning om ni förstår skillnaden. Det är verkligen en stor fördel att få sälja på det sätt jag fick göra med henne. Veta att det fungerar och att köparen redan älskar hästen så som jag gjort. I allt kring Ingvar glädjer jag mig ännu mer åt att Shira är hos just Sofia. Då jag såg dem tävla förra helgen blev jag så varm i hjärtat. Att se Sofias nöjda leende då hon klappade om henne efter ritten. Att se dem sätta alla bytena – stora, fina, raka – det jag inte lyckades med på henne vid start alla gånger.

Nu är det snart ett år sedan vi hämtade hem Bella. Tänk att hon var så liten som Vivan är nu och fick byta land och miljö totalt och tog det så coolt! Att bero på det jag skrev ovan, att köpa en individ eller en vara så kommer jag heller aldrig att glömma är jag ringde upp och sa att jag ville köpa Sannas stoföl. Då svarade Sören ”Jag säljer henne gärna till dig. Hon heter Bella”. Jag gillade att det var just Bella jag köpte, och inte ett stoföl, om ni förstår tanken. Att hon var en individ.

Qharma har gått en uteritt med mig, två tömkörningspass och en promenad. Att jobba henne mycket på töm har varit bra för rakriktningen och hennes galopp som stärkts ytterligare. Uteritten var nog ett av de bästa pass jag haft på henne – helt fantastisk känsla! Det känns nånstans som vi håller på att landa tillsammans. Hon är med mig på ett helt annat sätt än hon varit tidigare. Vad som är skillnad vet jag inte. Kanske har hon mognat. Kanske har jag lärt mig mer. Eller så har vi helt enkelt börjat släppa in varandra. Bra känns det i alla fall.Lusse har ridits för fullt! Endast en vilodag de senaste nio dagarna. Mamma har ridit ut honom fyra pass, Helena två pass och jag ett pass. Dessutom har vi tränat för Ingrid ytterligare ett pass och det gick väldigt bra. Lusse är inne i ett bra flöde just nu.

Tingla har gått i skogen ett pass förra fredagen. Sen kom hon in i söndags med en ögonskada så jag tog ut distriktaren som inte kunde konstatera någon skada på hornhinnan men en blödning och svullnad. Hon har behandlats med medicin och ögondroppar men är inte så bra som jag skulle önska ännu så det lutar åt ett besök på kliniken till veckan för en andra check.

När det är lite tungt kan man glädja sig åt att de här fyra prinsessorna är mina:

https://www.facebook.com/moa.belin/videos/10155832256462074/

 

30 sep 2017