Det ska vara gula konor

I tisdags tömkörde jag Tingla en runda. Sist vi var ute så var hon ju rätt tramsig men nu hade poletten trillat ner och inget var farligt alls längs vägen. Jag hade även ställt upp ett par konor på gårdsplanen som jag testade att köra mellan. Vid första och andra försöket svängde hon så fint runt de illgula konorna men gick på de röda. Ungefär som i somras, då hon sprang i nio timmar i hagen för att jag släppt ihop henne med en röd valack. Rött är fult, gult är fint, sa Tingla. Klart en gul häst ska ha gula konor!

Nåväl, efter att vi varit ute en sväng efter vägen så testade vi konorna igen då vi kom hem och då svängde hon så snällt runt alla. Hon är väldigt duktig tycker jag. Bara 1,5 år men skrittar och travar på kommando, gör halt och står så länge jag ber henne och nu gick det även bra att svänga mellan konorna. Vi har ju redan hängt lite i grimskaft bakom och hon tar i och drar då det tar emot, utan att stressa upp sig. Blir heller aldrig spänd om jag låter tömmarna slänga mot bakbenen. Känns som det kommer att fungera att sätta henne i vagn i höst.

I onsdags var min kusin Mia här på besök och då lastade vi och for ner på kliniken med Tingla för att ge henne sin tredje influensaspruta. Hon klev som vanligt rakt på trailern och var duktig och stog still då jag körde. Att stå stilla då man är framme är dock tråkigare. Ibland tror jag hon är Shira i Fjordupplaga.

Lusse var jag och red i fredags. I början var han lite smådryg. Varje gång vi gick förbi en avtagsväg så skull han gå in på den och sen låtsades han att han var rädd för att gå över ett pyttedike med pinnar i. Det märks att det är mycket snö i hagen så att de rör sig begränsat i den, det var samma visa vid samma tid på året i fjol. Så jag sa åt honom på skarpen tre gånger och han suckade "justja, det var ju stränga tanten som red i dag" och sen var han idel solsken igen. Vi red en timme, mycket trav och galopp och han var fin. Reagerade inte på att tåget passerade ganska nära eller barn som åkte spark snabbt nerför backe glatt ropandes. Jag fick en rapport från mamma att han varit helt underbar även i morse då hon var ute med honom, så trenden höll tydligen i sig. Han är rätt lättkorrigerad och det man säger åt honom brukar sitta kvar ett tag och inte gå in genom ena örat och ut genom andra vilket jag ibland tror det gör med mina stora hästar.

Jag och Lusse, 3 år övar uppsittning från pall

5 jan 2013