Det är roligt att ha häst nu

Sitter vid köksbordet och har precis avslutat frukosten. Men har redan hunnit med en hel del i dag. Eftersom Micke inte är hemma planerade jag att åka till ridhuset med Shira i morse och trimma lite. Jag tycker det är skönt att träna på morgonen, allt är så lugnt och jag är mycket mer fokuserad än jag är på kvällen, inte mycket till kvällsmänniska här inte.

Så vi for iväg, Shira och jag. Det är så skönt med henne nu då hon blivit stor och jag kan lasta, åka och göra iordning henne på bortaplan själv. Underlaget i ridhuset lämnade en del att önska i dag så vi skrittjobbade en del och försökte hitta linjer där det inte var så hårt, red totalt 40 min. Hon känns kanon nu! Dels tror jag det är på grund av att hon är mycket rakare i sin kropp nu då jag lagt mycket fokus på grundjobb en längre tid. Och dels tror jag det beror på att jag lärt mig en del på Lusse som jag har nytta av på Shira. Sen måste jag ju säga att jag älskar min sadel, den underlättar verkligen för mig att komma till bra inverkan.

Jag red igenom Msv C.2 i dag och det kändes plättlätt. Hon swischade runt i skolor, enkla byten och förvänd som det var i går vi trimmade sånt för fullt. När jag testade en travökning blev mitt leende ännu bredare. Fina Shira, när hon växlar ut som en sportbil är hon så läcker. Att även upptag satt med nosen framme och uppe -härligt!

Shira som 4-åring och jag, nöjd efter en träning

I går var Julia hos oss och red ut på Mirang med mig och Shira. Precis som i tisdags så var det gamla damen som var lite upp i hejsan. För att inte tala om i fredags då jag tömkörde henne. Milda tider! Jag tror tant har vårkänslor. Julia kommer i morgon igen, så tant får sig en genomkörare. Då ska de trimma lite på lilla banan hemma oxå.

Tingla tömkörde jag en sväng i torsdags i min fina gamla loksele. Hon var som vanligt duktig. Det är roligt att jobba med hästarna alla pass nu, det känns som alla fyra är i en bra fas. Tingla brukar få jobba 2 dgr/v med lösgalopp, promenader eller tömkörning. Shira går 6 dgr/v dressyr, uteritt, tömkörning eller som handhäst. Mirang går 5 dgr/v mestdels uteritter, ibland som ridhäst med Shira vid sidan då. Men jag varierar lite med dressyr kortare pass på min lilla bana hemma samt tömkörning. Lusse försöker jag sitta på tre pass/v nu inför tävlingssäsongen, oftast ett pass ren dressyr och två pass utomhus. Han bor ju dock inte här så det kan variera lite efter hur det stämmer med mammas schema osv.

Lusse red jag ju i ridhuset på SRK i onsdags och i går var jag till Jättendal och red ut honom. Ett jättebra pass på en härlig och energisk häst. Stor guldstjärna fick han också för skoterincidenten uppe i skogen. Det är rätt mycket snö minst sagt så att gå av vägen där det inte är upptrampat/finns spår är inte att tänka på. Bäst jag rider Lusse på en stig hör jag ljudet av en skoter bakifrån. Intressant läge! Hästen börjar spänna sig rejält och jag inser ju att skotern kommer inte att se oss förän det är för sent att hinna stanna i och med att stigen svänger en hel del så sikten är skymd. Så vi raskade på till ett ställe där det var något upptrampat, jag hoppade av och vi pulsade ut i djupsnön. Då kom skotern, han såg oss och saktade hänsynsfullt in och körde förbi mycket lugnt vilket var bra då vi stog så pass nära där han körde och Lusse tyckte det var ganska läskigt med det höga ljudet. Han accepterade det dock, spänd i kroppen men gjorde inget av det. Stog sen som ett ljus då jag kravlade mig upp. Det var första gången jag satt upp utan att nån höll efter att jag åkte av då han fick gjordtvång vid uppsittning. Så han fick en stor guldstjärna. Att vi sedan både travade och galopperde i snön och han var superfin i formen och väl framme för hjälperna gjorde ju inte det hela sämre direkt.

Bra början på den här helgen som sagt! Nu fortsätter den med målning av Qharmas box och sen bär det av till Jättendal för en uteritt på Lusse. Hoppas på en lika härlig runda som i går, men gärna utan skotrar!

Lusse, 3 år och jag

17 feb 2013