Är det där min häst?

Ja, det tänkte jag i positiv bemärkelse när jag såg Johanna trimma Shira i dag. Hon ser enkel, stadig, mjuk och trevlig ut att rida. Och hon börjar få en riktigt fin front, framför allt i galoppen. Det var fem veckor sen Johanna satt på henne sist så jag kan med glädje säga att vi verkar klara oss ganska fint ensama numera. Även om jag kan känna att det är ett klart plus för oss båda då Johanna rider henne emellan varven. Jag är sned i min rygg så för Shiras del så blir hon mer rakriktad om någon annan också sitter på henne. Och för mig blir det lättare att rida i den goda cirkeln om hon är rakriktad och lösgjord.

Nåväl, i dag jobbade de mycket med galoppkvalitén med framför allt jobb i förvänd galopp. Jag har haft lite problem med att hon vill bli djup i formen alternativt stampig bak om jag får henne att vara mer uppe i vänster förvänd så det var kanon att få lite tips på hur detta kan avhjälpas. För i dag syntes inget av detta då Johanna red.

I traven jobbade de också mycket med registret, till och med lite samlande jobb mot tramp och sen fram i friskare trav. Duktig Shira fattade direkt vad det var frågan om och bjöd på riktigt fina tramp. Även om hon inte alls är stark nog för piff och puff på riktigt tror jag inte det är fel att jobba med liknande övningar. Shira är en häst som rör sig ganska stort och lite långsamt och föredrar att ligga kvar i samma takt. För en sån häst tror jag det är nyttigt att få öva på att "kvicka upp" fötterna emellanåt.

I övrigt har veckan kantats av min förkylning. Allt går segt då man är lite sjuk. Tingla & Qharma har fått lite pyssel i stallet men inte mer. De leker dock friskt i hagen så de klarar sig ju fint på egen hand. Shira har gått för fullt med en uteritt, två dressyrpass -ett med mig och ett med Johanna, en handhästrunda och en vilodag. Lusse har gått ett trimpass med mig och en uteritt med mamma, sen blir det mer ridning för honom i helgen.

Mirang är den som bjuder mig på grå hår just nu. Som vanligt så här års så är hon rejält tittig och tramsig att rida. Naturen ser olika ut från dag till dag och det passar inte hennes verklighet som hon vill ska vara trygg och likadan hela tiden. Det är tvärkast och ibland tvärstopp så man får hålla i sig. Dessutom ska hon promt ligga i varenda lerpöl som finns i hagen varje dag. Inte helt på plus alltså! Tur de andra tre är lite renligare lagda. Fjordflickorna rullar sig i snö eller höet, Shira rullar på torra fläckar.

Avslutningsvis måste jag ju berätta att Lusse och Qharma fått en lillebror som ska få det stolta namnet Stolplyckans Rolex. Den sjätte i raden helsyskon med Magda som mor och Io som far. Vi får hoppas att han blir lika guldigt gul i färgen som sin storebror och rör sig lika bra som storasyster så han kommer matcha sitt namn fullt ut! Lite dyrare, lite finare liksom. Vad jag nästan kan lova är dock att han kommer att bli snygg, få en del lugg och röra sig bra då det verkar vara signum för alla syskonen.

lillebror.jpg

Lillebror -ny i världen

 

 

 

12 apr 2013