Äntligen träning och omväxt

I dag har Shira och jag äntligen tränat! Det var över 2 månader sen vi red för instruktör om man inte räknar med de uppsittningar som Johanna gjort -fast de tränar ju Shira, inte mig.

Vi hade bokat in ett pass för Ingrid. Jag vill höja lägstanivån i Msv C klasserna på tävling under nästa år. Det ska kännas så enkelt på träning att jag vågar rida mer på tävling och visa upp det hon faktiskt har. När det känns superenkelt och bytena sitter, då ska vi även testa på Msv B.2 är tanken. Vi började med lite jogging med lätt öppnatänk. Efter en stund övergick vi till att rida öppnorna med lite variation av tempot och i viss mån takten. Av detta jobb blev Shira kvick och lätt på hjälperna. Sen red vi slutorna och då fick jag som ofta på träning för Ingrid en ahaupplevelse. Då jag jobbar galoppen har jag på sista tiden kommit fram till hur enormt mycket bärigare den blir om jag engagerar ytter bak lite mer med skänkeln. Nu tog jag med mig detta i slutorna och oj vilken skillnad det blev! Hon var mycket mer uppe och framme och orkade gå i dem med ett helt annat flyt. Nästa år vill jag inte nöja mig med under betyget sju på skolorna. Hon har egentligen inte alls svårt för dem, det är bara upp till mig att koordinera det hela.

I galoppen jobbade vi med lite samma sak, växla tempo och samling och med lätt öppnatänk för att komma åt nacken. Sen red jag förvända vägen ur Msv C.1 dvs växlade mellan rättvänd och förvänd och hon ska ligga kvar i formen. När jag travade av efteråt var hon helt igenom i kroppen. Hon ser himla flott ut i speglarna när hon är sån där, mentalt avspänd och igenomriden så hon går med ärligt tryck och flöde genom kroppen. Den dag jag kan visa upp det där på tävling kommer det att bli bra procent. Jag är glad att jag har en sån fin häst att förvalta och så bra människor kring mig som hjälper oss vidare på vägen, både Johanna, Ingrid och Mats.

 Shira och jag på framridningen till en av våra första starter, säkrhetsvästen och röda rosetten var på!

I kväll har jag pysslat med knattarna. Haft dem på gången och borstat, tagit hovar, friserat och mätt dem. Borsta av dem och ta hovarna brukar jag göra dagligen men då i boxen. Nu körde vi en lite noggrannare variant. De blev så fina så. Jag sa i somras att innan året är slut har Qharma växt om Tingla och det kan man nog säga att hon gjort nu. Dags dato är Tingla 137.5 cm i mkh och ungefär detsamma över korset. Qharma är 137 cm i mkh och 141 cm över korset.

 

 

16 dec 2013